Zbog čega je ljut na Kingse, da li ga je Janis zvao, zašto je mislio da će nadrljati i kada je bio uplašen: Bogdan prvi put progovorio o "transfer sapunici"

05.01.2021

21:15 >> 22:04

0

Autor: Adam Štulić

Bogdanović ispričao sve...

Zbog čega je ljut na Kingse, da li ga je Janis zvao, zašto je mislio da će nadrljati i kada je bio uplašen: Bogdan prvi put progovorio o "transfer sapunici"
Copyright Profimedia

Dok su NBA ekipe “pucale” maksimale svojim zvezdama, srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović našao se u situaciji u kojoj je bio ni na nebu ni na zemlji. Ugovorom vezan za klub koji ga ne želi, učesnik trejda o kojem ništa nije znao, mladi bek je veoma stresno prolazio kroz jedan od najturbulentnijih perioda u karijeri.

Kako je cela priča oko Sakramenta, Milvokija i Atlante izgledala iz njegovog ugla, Bogdan je ispričao za britanski “The Athletic”.

– Nisam mogao da verujem šta se dešava. Ništa nije bilo u mojim rukama. Kada sam video tvit oko Milvokija, tada sam prvi put čuo za to. Uhvatili su me nespermnog. Kada su se vesti pojavile, prva reakcija je bila “Šta, je…!” Nisam znao šta se dešava, nisam bio siguran – rekao je Bogdan i otkrio da ništa nije nagoveštavalo rastanak sa Sakramentom.

Pročitajte još

– Sećam se da su me Kingsi pozvali kada su otpustili Divca. Pričao sam sa Džoom Dumarsom, koji je savetnik vlasnika Kingsa, obavio sam jedan razgovor s njima. I oni su mi rekli: “Želimo da ostanemo u istom timu, želimo te ovde. Veliki si deo tima, imaš veliku ulogu. Želimo da te zadržimo. Na kraju, oni su odlučili da mi ne kažu ništa o tome šta se dešava s Milvokijem.

Bogdan priznaje da nije znao šta mu se sprema iza leđa…

– Spavao sam, a kada sam se probudio telefon mi je “eksplodirao”. Ugasio sam ga jer nisam mogao da verujem, da se sve tako odvija. Nedelju dana ranije pričamo kako želimo da sve ostane isto. Ili mesec dana pre toga. U redu, razumem posao i sve, ali znate, najmanje što možete da očekujete da igrač prvi sazna. Najmanje. Ali pretpostavljam da uvek ima nešto što je važnije. To me je razljutilo. Čak ni agent nije mogao da me dobije. Razgovarao sam samo sa roditeljima tog dana, rekao sam im da sam dobro i da se ne brinu.

Bogdanović je s razlogom bio ljut.

– Kada neko tako izigra poverenje, kada uradi tako nešto, više mu ne verujete. Mislim da to nije bilo pošteno, jer nisam dobio čak ni poziv od njih. Bilo je dva ujutru u Srbiji kada se vest pojavila, bio sam zbunjen. Ustao sam ujutru i telefon je “eksplodirao”. Šta se desilo? Šta se dešava? Aha, trejdovan si u Milvoki. Pitao sam se, kako mogu da me trejduju kada sam delimično slobodan agent. Dva dana kasnije kreće NBA istragra, a iz Kingsa me niko još ne zove. Samo sam dobio poruku: “Hvala što si bio deo tima”.

Otkrio je srpski reprezentativac i da je cela priča oko toga kako ga je u Milvoki zvao lično Janis Adetokumbo prenaduvana.

Pročitajte još

– Nisam pričao sa Janisom, više sam prijatelj sa Tanasisom. Razogovaramo jednom mesečno, ili jednom u dva meseca. Razgovarali smo tokom “balona”, ali ne o mom prelasku tamo, već o normalnim stvarima. Kako ti je porodica i tome slično. O košarkašim stvarima ne pričamo iz poštovanja prema profesionalizmu. kada se vest pojavila, nisam znao šta se dešava, nisam bio siguran. Sve je bilo na Tviteru. Svi su mi čestitali kao da je gotovo, ali zaista nisam znao šta se dešava.

Otkrio je Bogdan i kako je u jednom trenutku pomislio da će nadrljati.

– Mnogi slobodni agenti su već izašli sa svojim opcijama za novu sezonu. Kada se pojavila Atlanta bio sam srećan zbog toga. Video sam uslove koje nude prvog dana, drugog sam video tim i potom su me pozvali – kazao je Bogdanović pre nego što je detaljno opisao put do Houksa.

– Putovao sam iz Srbije kada sam dobio ponudu Atlante, i bilo je veoma stresno, iskreno. Kada je “pukla” vest o trejdu Sakramenta i Milvokija, shvatio sam da ništa više nije u mojim rukama. Do tad sam mislio, OK biće jednostavno. Kada ti neko ponudi novac, Kingsi će izjednačiti ponudu ili neće. Ali sve što je ušlo u priču, postalo je veoma stresno. Nisam normalno spavao te nedelje. Kao da u trenutku nemate ništa. Veoma čudno. Kada se otvorilo tržište slobodnih agenata bio sam fokusiran samo na jednu stvar. Atlanta je prva pozvala. Kingsi su me zvali 15 minuta posle toga i rekao sam im šta su mi ponudili Houksi. Bio sam uplašen, jer sam tada već želeo da idem. U tom trenutku, kada su me trejdovali i kada su odlučili da samnom ne razgovaraju o tome, shvatio sam da me ne žele. Uplašio sam se da na kraju ne izjednače ponudu. Mislim, posle svega, da sam imao i sreće, da sam se našao u idealnoj situaciji što se tiče novca i kluba.

Na kraju, Bogdan nema ružnu reč za Sakramento.

– Bilo je zabavno, sve tri godine. Veliko iskustvo za sve. Srećan samo kako se sve završilo, jer deluje da su sve strane sada u dobroj situaciji. Žao mi je što nismo napravili neki rezultat, ali imali smo zabavno zajedničko vreme – kazao je Bogdan Bogdanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: The Athletic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike