Potez koji se retko viđa: Čampara neverovatnom trojkom srušio Budućnost (video)

09.01.2021

20:25 >> 20:47

0

Autor: M. R.

Split upisao pobedu uz zvuk sirene - 78:77

Potez koji se retko viđa: Čampara neverovatnom trojkom srušio Budućnost (video)
Copyright Promo/ABA liga/Split/Ivica Cavka

Split slavi Sanija Čamparu. Mladi košarkaš je večeras pogodio fantastičnu trojku uz zvuk sirene i tako srušio ekipu Budućnosti – 78:77. Neizvesnost je dostigla vrhunac u poslednjih nekoliko minuta, a kada se činilo da pobeda pripada crnogorskom timu, stvar u svoje ruke je preuzeo Čampara.

Pročitajte još

Vodila je Budućnost 77:75, napad je bio za Split – Mesiček je pokušao za tri, ali je promašio ceo koš. Crnogorci nisu uspeli da uhvate taj promašaj, lopta je posle nekoliko dodavanja došla do Ukića, koji je asistirao za Čamparu… Sani je pronašao težak put do koša za veliko slavlje na Gripama.

U ekipi Splita najefikasniji je bio povratnik Roko Leni Ukić sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije. Pratio ga je Blaž Mesiček sa 18 poena i dve asistencije. Na drugoj strani najbolji je bio Džastin Kobs sa 19 poena, tri uhvaćene lopte i dva uspešna dodavanja.

Posle ove utakmice Split ima skor od pet pobeda i devet poraza i nalazi se na sedmoj poziciji. Budućnost je doživela tek drugi poraz u ABA ligi ove sezone, pa sada ima učinak 9-2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike