Crno-beli ponovo izgubili od Borca: Ovog puta ostali i bez bodova i bez Jaramaza

09.01.2021

18:03 >> 20:04

0

Autor: M.Rogač

Čačani slavili u 14. kolu ABA lige - 75:71

Crno-beli ponovo izgubili od Borca: Ovog puta ostali i bez bodova i bez Jaramaza
Copyright Promo/ABA/Borac/Duško Radišić

Umesto da se revanširaju u Čačku za poraz na otvaranju sezone, crno-beli su doživeli od debitantna u ovom takmičenju još jedan hladan tuš, pa plasman u plej-of postaje za njih nemoguća misija. Borac je slavio u 14. kolu ABA lige – 75:71, ali je ogromna briga za trenera Partizana Sašu Filipovskog i povreda kolena jednog od vodećih igrača – Ognjena Jaramaza, koji je napustio igru sredinom četvrte četvrtine i to uz pomoć saigrača.

Posle 14. kola crno-beli, za koje na ovom susretu nije debitovao Perkins, iako je bio u sastavu, imaju skor 7-7. U narednom meču igraće sa ekipom Budućnosti, a pre toga ih čeka prvi duel u Top 16 fazi Evrokupa protiv Trenta u Beogradu (13. januar). Borac ima učinak od četiri pobeda i osam poraza.

Znali su izabranici Marka Marinovića iz iskustva da imaju šanse protiv Partizana. Veoma motivisano su zakoračili u ovaj okršaj sa željom da još jednom naprave iznenađenje… Sa druge strane crno-beli su u Čačak stigli sa imperativom pobede, koji im odavno stoji nad glavom zbog učinka koji imaju. I ovog puta na terenu je bolje izgledala ekipa Borca, koja je posle 13 minuta utakmice imala na svojoj strani dvocifreno vođstvo – 27:17.

Promenljiva igra Partizana koja ga krasi ove sezone, sa usponima i padovima, nastavila se i na ovom susretu. Sedam trojki su u prvom poluvremenu postigli domaći i zahvaljujući tom segmentu su sve vreme držali prednost, a prednjačili su Gavrilović i Novaković sa po dve. Buđenje su najavili crno-beli pred kraj druge četvrtine, kada se pojavila na terenu pozitivna energija i jača želja za nadigravanjem. Razmrdao se Tomas, Dangubić i Mika su postigli trojke, Janković zakucao i bilo je samo minus dva – 35:33. Međutim, do pauze je Todorović ubacio trojku, pa je Borac otišao u svlačionicu sa vođstvom – 38:33.

Sa dva pogotka van linije 6,75 m Partizan je otvorio drugo poluvreme, ali nije to mnogo poremetilo Čačane. Centar Borca Dušan Miletić se odlično nosio sa bivšim saigračima, ali je bio u problemu zbog ličnih grešaka – četvrtu je napravio sredinom treće četvrtine. Nastavili su domaći iz daljine da pogađaju pa su tako čuvali odstojanje od rivala. Partizan je imao problema u odbrani, a i u napadu, kao i sa linije slobodnih bacanja, pa je ekipa Marka Marinovića pred poslednju četvrtinu ponovo pobegla na deset razlike – 60:50.

Taman kad je Ognjen Jaramaz nagovestio da bi mogao da se dogodi preokret, morao je da napusti teren zbog povrede. U 33. minutu sudario se sa protivničkim igračem, ostao da leži na parketu držeći se za koleno i posle nekoliko minuta sa bolnom grimasom iznet je sa terena. Crno-beli su serijom 10:0 uspeli da dođu do izjednačenja, ali je Kočović imao spreman odgovor, pa su bodovi ostali u Čačku.

BORAC: Tornton, Smit 2, Miletić 9, Đoković 12 (5as), Gavrilović 6, Kočović 17 (5sk), Nerandžić 4, Karapandžić, Novaković 6 (8sk), Džons 5, Todorović 14 (5sk), Čarapić. 

PARTIZAN: Mika 7, Miler-Mekintajer 9, Zagorac 5, Pejdž 11, Dangubić 13, Jaramaz 6, Veličković, Perkins, Janković 6, Tomas 10, Trifunović, Mozli 4. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike