Trofejni spoj: Radonjićeva desetka u Zvezdi

15.02.2021

08:14 >> 08:24

0

Strateg crveno-belih stigao do jubilarnog pehara

Trofejni spoj: Radonjićeva desetka u Zvezdi
Copyright MN Press

Kada su Dejan Radonjić i Crvena zvezda zajedno rezultat je uglavnom samo jedan – uspeh. Da postoji posebna povezanost između crnogorskog stručnjaka i kluba sa Malog Kalemegdana moglo je da se vidi još jednom.

U Novom Sadu su njegovi puleni, u oslabljenom sastavu, došli do trofeja. Redom su padali kragujevački Radnički, Partizan i na kraju Mega u finalu. Sa tri pobede u četiri dana su osvojili „Žućkovu levicu“. Bio je to 10. pehar koji je miljenik navijača osvojio sa klubom.

Utisci su dobri, čestitam svima u klubu. Radujemo se osvajanju trofeja. Pre turnira je bilo dosta priče oko situacije u kojoj se nalazimo. Odigrali smo tri utakmice i bili bolji od rivala – poručio je Radonjić i dodao da vremena za odmor nema previše i da ekipa fokus prebacuje na naredne obaveze i duel sa čačanskim Borcem u ABA ligi.

Prioritet za nastavak sezone je jasan – regionalno takmičenje. Tamo su u odličnoj formi, na 16 utakmica imaju 14 pobeda i vodiće veliku borbu za prvu poziciju u regionu pred plej-of. Ujedno će juriti i nastavak uspešnog trofejnog niza.

Jubilarni pehar, za dvocifrenu brojku, je stigao u „Spensu“. Podsetićemo se kako je došlo do prethodnih devet. Dejan je stigao na Mali Kalemegdan u aprilu 2013. godine za tih nekoliko meseci rada ih je na dva fronta zaustavio Partizan. Jedini trofej u sezoni osvojen je u Kupu „Radivoja Koraća“, savladana je ekipa Mege.

Stvari su se u potpunosti promenile u sezoni 2015/16. Ekipa je „eksplodirala“. Odbranili su Kup, a onda je došlo vreme za revanš velikom rivalu. Izbacili su crno-bele u polufinalu ABA lige, pa dobili Cedevitu u finalu. Savršenu sezonu su zaokružili trijumfom u Superligi i prvom titulom posle 17 godina pauze. Osvojena je tripla kruna!

MN press

Naredna sezona je bila puna oscilacija. Izgubili su u Kupu od Partizana, ali su to nadomestili sa dva pehara i četvrtfinalom Evrolige. U ABA ligi gde su u finalu savladali Megu, pa u Superligi gde su se revanširali crno-belima.

Sezona 2016/17 je završena idealno – novom triplom krunom. Zanimljiv podatak je da su u borbama za trofeje u toj sezoni imali različite protivnike. U Kupu je pobeđen Partizan, u regionalnoj ligi Cedevita, a u domaćem šampionatu FMP.

MN Press

Po završetku te sezone je Radonjić odlučio da napusti klub. Posle višemesečne pauze je preuzeo Bajern sa kojim je osvojio dve Bundeslige pre razlaza. Pre nego što je u decembru prošle godine ozvaničen njegov povratak na klupi crveno-belih su sedeli Dušan Alimpijević, Milan Tomić, Andrija Gavrilović, Dragan Šakota i Saša Obradović, ali niko od njih nije imao povezanost sa navijačima poput Dejana. Videlo se to i u ovom kratkom periodu, prvi rezultat toga je Kup i „desetka“.

Sigurno je da nema nameru tu da stane…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike