Trofej je ponovo crveno-beli: Zvezda srušila Megu u finalu Kupa

14.02.2021

21:50 >> 22:52

0

Autor: M. R.

Izabranici Dejana Radonjića bolji od tima Vladimira Jovanovića - 73:60

Trofej je ponovo crveno-beli: Zvezda srušila Megu u finalu Kupa
Copyright MN Press

“Žućkova levica” se vraća na Mali Kalemegdan. Košarkaši Crvene zvezde su u finalu Kupa Radivoja Koraća pokazali da su jači od svih problema, koji su ih zadesili pred odlazak u Novi Sad. Posle Radničkog i Partizana, crveno-beli su u finalu srušili ekipu Mege Soccerbeta73:60 (19:21, 17:19, 17:8, 20:12).

Trofej koji su podigli na kraju meča je za košarkaše Zvezde deseti u nacionalnom Kupu.

Dva puta su ove sezone Crvena zvezda i Mega odmerile snage – oba puta u ABA ligi bolji su bili crveno-beli, a razlika je bila jednocifrena. Gledajući ta dva meča, a i utakmice koje su odigrali na turniru u Novom Sadu, jasno je moglo da se zaključi da će se velika borba voditi i u finalu. Zvezda je kao što se od ranije znalo bila znatno oslabljena na Kupu (zbog korone nije bilo Voldena, Rita, Koloma, Noka i Hola), ali je protiv Partizana pokazala da je svejedno najozbiljniji kandidat za trofej. Na drugoj strani bila je Mega, u čijem dresu su mladi momci željni dokazivanja u najvećim mečevima.

Pročitajte još

Bolji start utakmice imala je ekipa Vladimira Jovanovića, a glavni aduti su kao i uvek bili Marko Simonović i Filip Petrušev koji su doneli odmah dvocifreno vođstvo 12:2. Šut ih je dobro služio, imali su visoke procente realizacije, dok se Zvezda kao i u polufinalu mučila u napadu, ali je uspela u nastavku da dođe do priključka jer je koristila šanse posle ofanzivnih skokova. Lojd nije bio raspucan, kao što su svi od njega navikli, pa je glavnu ulogu u ofanzivi preuzeo u prvom poluvremenu kapiten Branko Lazić. Na pauzu je Mega otišla sa vođstvom – 40:36.

Crveno-beli su se bolje snašli na terenu posle pauze. Protivnik je potpuno stao, nije mogao da stigne do koša preko četiri minuta. Iskoristili su to izabranici Dejana Radonjića i okrenuli vođstvo na svoju stranu. Veoma neefikasna je Mega bila u trećoj četvrtini – postigla je tek osam poena, dok su košarkaši Zvezde ubacili 17. Pred poslednjih deset minuta na semaforu je bilo pet razlike za klub sa Malog Kalemegdana (53:48).

Posle tri minuta igre u četvrtoj deonici Zvezda je imala plus sedam, Smit je trčao u kontri i zaustavljen je sjajnom blokadom Ognjena Dobrića. Osetilo se u tom trenutku da su crveno-beli na dobrom putu da potpuno slome otpor rivala. Pored ogromne dominacije na skoku, u kome je sve vreme prednjačio Jagodić-Kuridža, znatno veće iskustvo u ovakvim mečevima bilo je njihov vrlo bitan adut.

Deset poena prednosti doneo je igrač koji uvek na Kupu igra na visokom nivou – Dejan Davidovac. Posle njegove trojke, stigla su tri poena i Džonija OBrajanta… Do kraja se ništa na terenu nije promenilo, Mega nije imala odgovor, pa su sa osmehom na licu i trofejom u rukama teren napustili igrači Crvene zvezde.

MEGA SOCCERBET: Smit 7 (6as), Petrušev 21 (6sk), Momirov 5, Simonović 12 (7sk), Kazalon, Jović, Mišković, Tepić 4 (3as), Jovičić, Cerovina, Matković 6, Langović.

CRVENA ZVEZDA: Lojd 9 (5sk), Uskoković 5, Lazić 10, Simonović 4, Kuzmić 4 (6sk), OBrajant 14 (7sk), Vujičić, Davidovac 14 (6as), Radanov, Dobrić 5, Jagodić-Kuridža 8 (11sk), Simanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike