Drama pripala crveno-belima: Zvezda preko Partizana do finala Kupa

14.02.2021

22:06 >> 07:39

0

Autor: M. R.

Ekipa Dejana Radonjića srušila večitog rivala u triler završnici - 79:78

Drama pripala crveno-belima: Zvezda preko Partizana do finala Kupa
Copyright MN Press

Za “Žućkovu levicu” u nedelju od 21.oo boriće se Mega Soccerbet i Crvena zvezda. Crveno-beli su veći deo polufinalnog susreta protiv Partizana bili u zaostatku, ali su u dramatičnoj završnici bili mirniji i sigurniji, što ih je dovelo do pobede – 79:78 (22:27, 18:19, 15:12, 24:20).

Ostavili su košarkaši Partizana sve negativno iza sebe i došli na Kup da probaju da odbrane trofej, koji je u njihovom vlasništvu već tri godine zaredom. Crvena zvezda je u Novi Sad stigla u oslabljenom sastavu (bez Voldena, Hola, Rita, Noka, Koloma), zbog problema sa virusom korona, pa nije imala potpunu ulogu favorita, kao što bi to bio slučaj da je kompletna. U takvom ambijentu u prvom poluvremenu bolje su se snašli crno-beli. Odlučno je u borbu sa večitim rivalom krenuo Ognjen Jaramaz, koji je sjajno dirigovao igrom Partizana. Podrška mu je stigla od Markusa Pejdža, izuzetno šuterski raspoloženog…

Zvezda je imala problema sa realizacijom napada, ali je uspevala da drži priključak za razigranim rivalom, najviše zahvaljujući poenima prve violine Džordana Lojda. Crno-beli su do najveće prednosti stigli u 16. minutu preko Mozlija – 39:30. Do kraja prvog poluvremena Kuzmić i Lojd su smanjili zaostatak – 46:40.

Očekivala se reakcija crveno-belih po povratku na teren… Međutim, dugo nisu uspevali da pronađu put ka košu, pa je njhove prazne minute Partizan iskoristio da prvi put ode na dvocifrenu udaljenost (51:40). Post je prekinuo trojkom Aleksa Uskoković, jedan od najmlađih u dresu Crvene zvezde. Sa iste udaljenosti je pogodio i O’Brajant, potom je bitne poene ubacio Davidovac, Zagorac izgubio loptu na drugoj strani i već je razlika bila samo pet poena. Naterali su Sašu Filipovskog da traži tajm-aut, ali pauza i saveti kao da nisu imali efekta. Čim su se vratili na parket crno-beli su primili trojku, realizator je bio Dejan Davidovac. Popuštala je koncentracija Perkinsu, Zvezda je koristila njegove greške i prišla na samo – 58:55 pred odlučujućih deset minuta.

Jaramaz je ponovo povukao tim, doneo plus osam i izazvao Dejana Radonjića da zatraži predah. Uskoković i Davidovac su odgovorili na pravi način, pogodio je trojku i Simonović – sve je šest minuta pre kraja potpuno otvoreno (68:66). Dangubić je izgubio loptu u bitnom napadu, kada mu je iz ruke ispala i udarila u nogu. Bila je to 18. izgubljena lopta crno-belih. Posle toga Zvezda je stigla do prvog vođstva na meču nešto manje od četiri minuta pre kraja poenima Lojda – 71:70.

Prava drama i rezultatska klackalica obeležili su završnicu meča. Na 47 sekundi pre kraja Zvezda je vodila – 77:76, kada je Filipovski tražio tajm-aut. Partizan je imao napad, Pejdž je promašio trojku, potom Zagorac zicer, pa Pejdž još jednom… Međutim, uhvatio je ofanzivni skok Rašon Tomas i onda sa linije slobodnih bacanja doneo prednost – 78:77. Jaramaz je napravio peti faul i napustio teren, a Davidovac sa penala doneo – 79:78. Ostalo je nekoliko sekundi, Lazić je presekao loptu i onemogućio Partizan da kreira napad za pobedu, a to je značilo da je Crvena zvezda drugi finalista Kupa Radivoja Koraća.

PARTIZAN: Mika 11 (5sk), Zagorac 5 (3sk), Pejdž 16 (7-4 za tri), Dangubić 9, Jaramaz 18 (5sk, 9as), Veličković 3 (3sk), Perkins 3, Janković, Radovanović, Tomas 9 (7sk), Trifunović, Mozli 4 (3sk).

CRVENA ZVEZDA: Lojd 24 (2as), Uskoković 9 (3as), Lazić, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić 6 (7sk), O’Brajant 10, Vujičić, Davidovac 19 (3sk, 3as), Radanov, Dobrić 1, Simonović 5, Simanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike