KRAJ: Zvezda preko Mege do pehara u Novom Sadu! (Foto/Video)

14.02.2021

19:30 >> 21:53

0

Autor: N. St.

Crveno-beli slavili u finalu

KRAJ: Zvezda preko Mege do pehara u Novom Sadu! (Foto/Video)
Copyright MN Press

Sve je stalo u jednu utakmicu. U “Spensu” su se dva tima borila za čuvenu „Žućkovu levicu“.

Posle svega viđenog, odlične odbrane, dobrog skoka i preokreta je Crvena zvezda savladala Megu – 73:60 (19:21, 17:19, 17:8, 20:12).

Izabranici Vlade Jovanovića su bili bolji u prvom poluvremenu, pre svega zahvaljujući centarskoj liniji Petrušev/Simonović, ali su se stvari promenile u drugom delu. Tim Dejana Radonjića je podigao nivo igre u odbrani, znatno bolje čuvao najbolje igrače protivnika, a podatak da su u trećoj deonici dozvolili samo osam poena sve govori.

Najbolji u crveno-belom bili su Davidovac i O’Brajant sa po 14 poena, Petrušev je dao 21 poen na drugoj strani.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – POBEDA ZVEZDE

Odličan potez O’Brajanta i poeni iz okreta. Promašaj Simonovića za tri, pa O’Brajant ostaje tri sekunde u reketu. Petrušev ne pogađa za tri što je ujedno i znak da je gotovo (73:60). Mali broj navijača je na tribinama i čuje se pevanje pobedničkih pesama.

38′ – TROJKA PETRUŠEVA, PA HVATANJE ZA GLAVU JOVANOVIĆA

Petrušev pogađa trojku, vraća nadu svom timu i tera Radonjića da traži tajm-aut (70:60). Po povratku na teren Petrušev pravi bespotreban faul predaleko od koša, ekipa je u bonusu, Lojd je bio polovičan sa penala. Smit potom pravi faul u napadu, Jovanović se uhvatio za glavu (71:60).

36′ – SJAJNI KURIDŽA

Smit pogađa oba slobodna bacanja, Davidovac ponovo iz reketa do poena, a Petrušev uzvraća na drugoj strani poenima pod faulom i promašuje dodatno bacanje (67:56). Još jedan odličan potez Kuridže, ostavlja za O’Brajanta koji je fauliran, dao je jedno od dva bacanja (68:56).

35′ – DAVIDOVAC ZA “+10”

Kazalon poentira iz veoma teške pozicije. Davidovac daje trojku za prvo dvocifreno vođstvo Zvezde na utakmici (62:52). Simonović faulom zaustavlja Petruševa. Užasan pokušaj dodavanja Kazalona, Kuridža to “čita” i krade loptu, a O’Brajant trojkom to nagrađuje (65:52).

MN Press

34′ – BLOKADA DOBRIĆA!

Simonović promašuje posle čvrste odbrane Zvezde, pa se isklupjuje ukradenom loptom. Promašaji na obe strane, greška Zvezde, a Smit se zaleteo i krenuo u kontru. Delovalo je da će biti lako polaganje, ali tako nije mislio Dobrić. Stigao ga je i udario mu “rampu” (57:50). Petrušev pravi treću ličnu. Davidovac koristi svoje prednosti i dolazi do lakih poena na obruču. Jovanović traži tajm-aut (59:50).

32′ – POLAGANJE SIMONOVIĆA

Simonović poentira u prodoru, Tepić se ljuti zbog loše odbrane saigrača. Petrušev je dao oba penala na drugoj strani (55:50). Kuzmić koristi prednost u visini za lake poene (57:50).

30′ – ZVEZDA VODI

Davidovac pogađa sa penala, Tepić kreće na prodor, pa sjajno reaguje i pogađa (50:48). Kuridža pogađa trojku. Petrušev ne uspeva da uzvrati. Kuridža zatim pravi sjajnu fintu, ostavlja Simonovića samog u ćošku, ali on to ne koristi. Sudije odlučuju da pogledaju snimak zbog trojke Kuridže, na kraju su sva trojica gledali i nisu bili sigurni, pa je ostala odluka na terenu, trojka se važi. Promašaji na obe strane, Zvezda ima pet poena prednosti – 53:48.

28′ – USKOKOVIĆ I PETRUŠEV

Uskoković pogađa za tri (48:44). Lazić potom faulom sprečava kontru, a Petrušev dolazi do novih poena (48:46).

26′ – PREKIDA MEGA LOŠ NIZ

Posle greške u koracima Petruševa Uskoković pravi dve greške, Mega to kažnjava poenima (43:44). Lazić poentira posle prodora, to m uje 10. poen na meču. Lojd ostavlja samog Lazića na šutu za tri, ali kapiten Zvezde promašuje (45:44).

24′ – BORBENI KURIDŽA

Velika borbenost Kuridže. Ne odsutaje ni od jedne lopte i za to je nagrađen. Prvo se izborio za novi napad posle “mrtve lopte”, jer je prvi napad u deonici imala Mega, pa je strelica bila za Zvezdu. Potom je posle promašaja O’Brajanta uspeo da uhvati loptu i da pogodi jedno od dva bacanja (40:40). Smit je ostavio potpuno samog Simonovića, odbrana Zvzede ga je pustila, ali nije pogodio otvorenu trojku. O’Brajant potom pravi faul u napadu, to mu je treća lična greška. Zamenio ga je Kuzmić. Lojd pogađa otvorenu trojku, Mega se žestoko muči u napadu, Jovanović traži tajm-aut (43:40).

MN Press

22′ – TROJKA O’BRAJANTA

Prvi napad u drugom delu imala je Mega, Tepić je promašio. O’Brajant hvata loptu, pa pravi grešku u koracima. Iskupljuje se O’Brajant za greške i pogađa trojku (39:40).

20+’ – STATISTIKA

Što se statistike prvog dela tiče Mega odlično šutira za tri (5/8), Zvezda je imala dosta promašaja u šutu za tri (6/16), kada je šut za dva u pitanju Mega ima 8/14, Zvezda 6/18. Petrušev ima 12, Simonović 10 poena, dok u Zvezdi nema igrača sa dvocifrenim učinkom posle 20 minuta igre.

20′ – POLUVREME

Poeni Smita, pa Matkovića posle novog promašaja O’Brajanta. Lazić pravi fintu šuta, pa pogađa trojku (36:38).  Petrušev poentira preko O’Brajanta. Dobrić je uspeo da uputi šut uz zvuk sirene, ne i da pogodi. Mega ima prednost na poluvremenu (36:40).

18′ – LIČNE GREŠKE I PROMAŠAJI

Treća lična Momirova, menja ga Cerovina. Kazalon pravi faul, pa promašuje za tri. O’Brajant je ostao sam u reketu i promašio zicer, vratio je loptu na spoljne pozicije, Davidovac je uspeo da pogodi svoju prvu trojku iz četvrtog pokušaja (33:34).

16′ – PETRUŠEV UPLAŠIO SAIGRAČE

Kazalonova trojka, pa polovična bacanja Simonovića za vođstvo Mege (28:32). Kuzmić pogađa pod faulom, saigrači su po reakciji mislili da je faul Petruševa, što bi mu bila treća lična, ali su arbitri pokazali daj e to prva lična za Simonovića. Kuzmić je promašio dodatno bacanje, Simonović je bio siguran na drugoj strani (30:34).

15′ – ODGOVOR LOJDA

Posle pauze Lojd preuzima odgovornost. Prvo uspeva da položi loptu u gužvi, pa u narednom napadu posle sjajne finte ostaje potpuno sam i pogađa za tri. Jovanović traži minut odmora (28:28).

14′ – SERIJA PETRUŠEVA

Petrušev pogađa za tri, Zvezda ne uspeva da pronađe put do koša, a Petrušev ne pogađa iz teške pozicije. Kuridža promašuje šut za tri. Cerovina se zaleće na prodor posle finte, Kuridža se postavlja u reketu, sudije pokazuju da je faul odbrane i da se Kuridža pomerao u bloku. Petrušev uspeva nekako da iskontroliše loptu i postigne svoj 10. poen što tera Radonjića da ponovo reaguje (23:28). “Pravite faul, ne puštajte poene”, to je moglo da se čuje sa klupe crveno-belih.

MN Press

12′ – NEREŠENO

Radanov promašuje za tri, Kuridža hvata loptu i vraća je u koš. O’Brajant faulira Petruševa, to m uje druga lična (21:21). Simonović pravi dobru fintu, Dobrić ga faulira, sudije pokazuju da su dva slobodna bacanja, što je izazvalo proteste sa klupe Zvezde. Marko pogađa oba penala (21:23). Dobrić promašuje, pa se posle ofanzivnog skoka ispravlja (23:23).

10′ – MALA PREDNOST ZA MEGU

Momirov vraća trojku, pa pravi faul na Radanovu, to mu je druga lična, zamenio ga je Cerovina (17:17).. Na ivici izgubljene lopte su nekoliko puta u istom napadu bili Kuridža i Davidovac, na kraju se upravo to i dogodilo kada je Dejan poslao loptu u aut. Tepić kreće na prodor i prolazi pored Dobrića, O’Brajant ga faulira, a Milenko daje oba penala (17:19). U igri Mege je i Jović, momak rođen 2003. godine koji nije imao šanse da zaustavi Kuridžu, napravio je faul. Kuridža daje oba slobodna bacanja (19:19). Dobra akcija Mege i laki poeni za Matkovića (19:21). Promašaj Dobrića, Radanov faulom sprečava kontru Smita. Pokušao je Smit u padu da šutira sa svoje polovine, tražio je slobodna bacanja, sudije su odmahnule glavom. Cerovina promašuje trojku, Radanov hvata loptu i pokušava sa svoje polovine, nije bio ni blizu (19:21).

8′ – O’BRAJANT ZA SERIJU 12:0

O’Brajant se odlično snalazi u reketu i iz ofanzivnog skoka vraća loptu u koš (11:12). Simonović je promašio šut sa poludistance, Kazalon je uhvatio loptu, krenuo je novi napad Mege, ali su svi sa klupe Zvezde skočili i tvrdili da lopta nije dirala obruč. Sudije su pogledale snimak i potvrdile signalizaciju, nije bilo. O’Brajant daje trojku za vođstvo i seriju 12:0 (14:12).  Matković prekida to poenima. Dobar protok lopte Zvezde i trojka Dobrića iz ćoška za vođstvo (17:14).

6′ – DRUGA LIČNA PETRUŠEVA, LAZIĆ U SERIJI

Problem za Megu, Petrušev je zaradio drugu ličnu, Uskoković je dao oba penala. Smit pravi grešku u koracima, Lazić pogađa sa penala. Nova greška Smita, Simonović pokušava da smiri situaciju. Lojd uz zvuk sirene promašuje, ali O’Brajant hvata loptu, pa Lazić pogađa za tri (9:12) Jovanović traži tajm-aut.

MN Press

4′ – RADONJIĆ REAGUJE

Petrušev poentira, Radonjić odmah reaguje sa klupe (2:10). Nije pomoglo, Momirov poentira za dvocifrenu prednost (2:12).

3′ – BOLJI START MEGE

Prve poene na utakmici postigao je Simonović iz Mege trojkom, potom je Zvezdin Simonović pogodio posle prodora (2:3). Simonović iz Mege nastavlja dobru seriju za vođstvo svog tima (2:8).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela, Petrušev je faulirao Kuzmića, Ognjen je promašio oba slobodna bacanja. Filip je promašio na drugoj strani.

20:55′ – PETORKE

Ovo su petorke za večerašnji duel

ZVEZDA: Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

MEGA: Smit, Kazalon, Momirov, Simonović, Petrušev

20:38′ – MEGA SPREMNA ZA FINALNU BITKU

Košarkaši Mege su spremni za finalnu bitku i kao i crveno-beli hoće da podignu prvi pehar u ovoj sezoni.

20:33′ – ZVEZDA ŽELI PEHAR

Crvena zvezda je u okrnjenom sastavu stigla u Novi Sad, ali uprkos svim zdravstvenim problemima žele prvi ovosezonski pehar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike