KRAJ: Srbija deklasirala Gruziju i ostvarila cilj!

19.02.2021

14:30 >> 16:56

0

Autor: N. St.

Orlovi slavili na gostovanju

KRAJ: Srbija deklasirala Gruziju i ostvarila cilj!
Copyright Promo/FIBA

Jedna pobeda ih je delila do cilja. Pred poslednji “prozor” kvalifikacija su košarkaši Srbije znali da im je jedan trijumf u dva meča dovoljan za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvu meč loptu su iskoristili. Savladali su Gruziju66:92 (10:13, 21:24, 20:28, 15:27).

Orlovi” su meč prelomili u drugom poluvremenu, proradio je šut za tri poena, centarska linija predvođena debitantom Petruševim je odlično odrađivala posao, pa je na kraju ostvaren ubedljiv trijumf.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Petrušev (27, 6sk, 2as) i Anđušić (22, 5/6 za tri, 5as), na drugoj strani je najbolji bio Šermadini (20, 8sk).

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ, SRBIJA JE NA EP

Utakmica je završena. Srbija je ostvarila ubedljivu pobedu i plasirala se na EP – 66:92

38′ – TROJKE PETRUŠEVA I ANĐUŠIĆA

Posle serije grešaka prilikom dodavanja Milojević je tražio tajm-aut. “Malo je vremena da se vrate, ali nema potrebe da im to dozvoljavamo. Polako, ne treba da žurimo”. Upozoravao je Milojević igrače. Bakaradze je bio polovičan sa penala (58:78). Interesantno je da Srbija u četvrtoj deonici nije izvela nijedno slobodno bacanje do sada. Anđušić daje novu trojku, petu iz šest pokušaja (58:81). Šermadini pravi grešku u koracima. Dobar pas Rebića i laki poeni Simanića. Sudije pokazuju da je Petrušev napravio faul u borbi za poziciju, Filip pokazuje da je Šermadini prvi koristio lakat, arbitri nisu promenili odluku, a iskusni centar je bio nepogrešiv sa penala (60:83). U igru je ušao i Ašćerić. Petrušev pogađa za tri (60:86).

36′ – “ORLOVI” SE POIGRAVAJU

Srbija se poigrava sa Gruzijom, Zuros traži tajm-aut posle trojke Anđušića (54:78). Selektor domaćeg tima je bio vidno ljut na svoje izabranike, vikao je na njih “Gde je odbrana, šta se dešava, zašto niko ne igra odbranu!”. Šermadini je pogodio oba penala (56:78). Avramović promašuje, Sanadze, član čačanskog Borca, daje jedno od dva penala (57:78).

34′ – ZAKUCAVANJA

Zakucavanja Petršueva i Apića. Srbija je i definitivno slomila otpor Gruzije (54:73).

32′ – AVRAMOVIĆ I RADULJICA

Avramović dobija udarac u glavu, sudije pokazuju da je simulirao i daju mu tehničku. Sanadze daje sloboddno bacanje. Šermadini z drugog napada poentira. Raduljica uzvraća na drugoj strani (54:67). Avramović pogađa iz prodora (54:69).

30′ – PREDNOST ZA SRBIJU

Avamović i Rebić pogađaju za tri, Bakradze pravi grešku u vođenju (51:63). Raduljica pravi faul u postavljanju bloka. Šermadini promašuje. Maestralan prodor Avramovića za kraj treće četvrtine (51:65).

28′ – POEN ZA POEN

Igra se koš za koš. Gruzija dobija poene pod faulovima. Petrušev poentira na obruču lako (48:57).

26′ – SRBIJA ČUVA PREDNOST

Dangubić i Anđušić pogađaju, Srbija čuva prednost (42:53).

24′ – GRUZIJA NE ODUSTAJE

Burjanadze poentira, Petrušv uzvraća, a Bokolišvili daje trojku (40:48).

22′ – TROJKE SRBIJE, POVREDA FRANKAMPA

Anđušić pogađa za tri, Gruzija u nekoliko uzastopnih ppokušaja promađuje dalekometne hice, a posle poena Sanadzea Jaramaz daje novu trojku za Srbiju za “+10” (33:43). Frankamp promašuje, pa ostaje na parketu i drži se za levu nogu. Izašao je na klupu uz pomoć lekara. Dangubić je ostao sam u ćošku i dao trojku. Zuros traži tajm-aut (33:46).

20+’ – STATISTIKA

Kada je statistika prvog poluvremena u pitanju Gruzija za dva šutira (10/17), za tri (1/13), Srbija za dva šutira (9/22), a za tri (2/8). U skokovima je Srbija bolja (21-18), dok je u asistencijama Gruzija bolja (8-6).

20′ – PRVE TROJKE ZA KRAJ PRVOG DELA

Berišvili postiže trojku za domaćina uz zvuk sirene. Jaramaz ne uspeva da uzvrati. Lopta ostaje u posedu Srbije. Anđušić pogađa prvu trojku za Srbiju iz sedmog pokušaja. Zuros reaguej tajm-autom (27:32). Šermadini je dao oba penala, Petrušev pogađa za tri (29:35). Frenkamp poentira. Anđušić uspeva da pogodi, Gruzija pogađa šut sa svoje polovine, sudije pokazuju da je vreme isteklo pre šuta i da se koš ne priznaje (31:37).

18′ – SJAJAN POTEZ ANĐUŠIĆA

Dangubić kasni i pravi faul, Frenkamp daje oba penala, Petrušev ne pogađa za tri, Šermadini poentira, pa Petrušev potom pogađa jedno od dva penala (22:25). Faul Petruševa i dva sigurana penala za Šermadinija. Jaramaz postiže prve poene iz igre (24:27). Novi, 12. promašaj Gruzije za tri. Sjajan potez Anđušića i laki poeni Petruševa (24:29).

16′ – POENI POSLE SKOKOVA

Nekoliko promašenih zicera u kontri, Petrušev uspeva to da ispravi i da iz terćeg pokušaja donese poene Srbiji (18:22). Sanadze pravi grešku u vođenju lopte. Avramović je izašao iz igre zbog dve lične. Anđušić se predomislio, umesto šuta je poslao prejak pas za Petruševa. Novi promašaj u šutu za tri Gruzije, Raduljica vraća loptu u koš (18:24). Majstorija Frenkampa, srećom nije uspeo da pogodi. Rebićeva trojka izlazi iz koša.

14′ – NESPORTSKA JARAMAZA

Jaramaz pravi faul da spreči kontru. Sudije odlučuju da pogledaju snimak i menjaju odluku u nesportski faul. Sanadze pogađa oba penala, Bekauri pokušava za tri, to je osmi promašaj Gruzijaca u šutu za tri i osmi promašaj. Petrušev ne uspeva da pogodi, a Frenkamp donosi domaćinu prvo vođstvo na utakmici (16:15). Milojević, koji vodi ovaj meč u odsustvu Kokoškova, je tražio tajm-aut. Tražio je od svojih izabranika da ne odustaju od šuta. Rebić je siguran sa penala (16:17). Šermadini dolazi do lakih poena u reketu. Anđušić je fauliran na šutu za tri. Pogodio je sva tri penala (18:20).

12′ – TVRDA IGRA

Greška u koracima Lukovića. Burjanadze poentira (12:13). Burjanadze zatim dobija tehničku zbog pokušaja da odglumi faul (floping). Anđušić koristi poklon. Bakradze pravi grešku u koracima. Apić poentira. Korsantija pravi faul u napadu u borbi za skok.

10′ – PREDNOST ZA “ORLOVE”

Avramović je krenuo na prodor, pa dodao do Dagubića koji promašuje otvorenu trojku. Kontra Srbije, ali Dangubić udara rukom o tablu. Poslednji napad u deonici imala je Srbija, ali je Rebić napravio grešku u koracima. Srbija vodi posle prve četvrtine (10:13).

8′ – SERIJA GRUZIJE

Po povratku na teren Gruzija pravi mini-seriju od 4:0 (6:11). Raduljica zatim pravi faul u napadu. Šermadini nastavlja da pogađa, a Marko Luković promašuje za tri (8:11).  Sanadze to kažnjava (10:11). Prekida to Petrušev poenima na obruču na odličnu asistenciju Jaramaza (10:13).

6′ – DOBRA ODBRANA SRBIJE

Odlična odbrana Srbije, ne uspevaju to da nagrade u napadu, Raduljica pokušava sa nešto veće udaljenosti, ne pogađa. Nastavlja se odlična igra u defanzivi “orlova”, Petrušev je siguran sa penala, da bi posle novih poena Petruševa Zuros tražio tajm-aut (2:11).

4′ – ANĐUŠIĆ POENTIRA

Dangubić gubi loptu, Gruzija postiže prve poene u kontri. Poeni Anđušića, Burjanadze izlazi iz igre zbog dve lične. Jaramaz je potom fauliran u kontri, bio je polovičan sa penala (2:7).

2′ – PRVI POENI PETRUŠEVA

Utakmica u Tbilisiju je počela. Promašaji na obe strane, Petrušev je blokiran prilikom zakucavanja, da bi se potom izborio za novi napad i fauliran je. Dao je oba slobodna bacanja (0:2). Zuros je besan na svoje  izabranike zbog forsiranja šuta za tri. Šermadini faulira Raduljicu koji je siguran sa penala (0:4).

16:55′ – PETORKA SRBIJE

Srbija meč počinje u petorci: Anđušić, Dangubić, Jarmaz, Petrušev, Raduljica

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike