Kokoškov: Cilj je ostvaren. Hvala igračima!

21.02.2021

15:20 >> 15:32

0

Autor: M. R.

Selektor Srbije posle pobede na kraju kvalifikacija za EP

Kokoškov: Cilj je ostvaren. Hvala igračima!
Copyright Promo/ FIBA

Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu 2022. godine. Znalo se to još u petak, kada su “orlovi” ostvarili pobedu protiv Gruzije. Danas su samo protiv Švajcarske stavili pobedničku tačku na kvalifikacioni ciklus. Završili su ga sa četiri trijumfa i dva poraza.

Putovanje nije bilo lako, neke stanice su bile komplikovanije, nego što se očekivalo. Menjali su se rosteri, startne petorke, kapiteni… Vodio je tim Igor Kokoškov, menjao ga je na jednom meču Dejan Milojević. Sve to sada ostaje u arhivi, ono što je najvažnije – cilj je ostvaren. Prva akcija sa novim selektorom je uspešno prošla.

Pročitajte još

Zadovoljni napuštamo Tbilisi posle dve pobede protiv timova od kojih smo u prethodnim mečevima izgubili – naglasio je posle duela sa Švajcarskom Igor Kokoškov. –  I Švajcarska i Gruzija sva takmičenja igraju u istom sastavu, dugo godina su zajedno, uigrani su i dobro organizovani, pa moramo reći da su u tom segmentu dosta ispred nas jer smo mi i u ovom “prozoru” imali mnogo novih lica u timu.

“Orlovi” nisu danas bili na visini zadatka, ali su uspeli da preokrenu susret sa Švajcarcima i ipak zabeleže trijumf.

Posle informacije da smo pobedom protiv Gruzije ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo, malo smo u današnji meč ušli emotivno ispražnjeni. Nismo pristupili neozbiljno, već jednostavno je ta ispražnjenost ostavila određeni trag. Današnja pobeda je važna i pored toga što utakmica nije bila ni lepa ni dopadljiva za gledanje, cilj je ostvaren. Naš broj izgubljenih lopti (15) govori o tome da napad nije bio tečan, sa druge strane nismo ih dobro ni branili. Imali smo problema i sa njihovom zonom koju nismo uspeli da razbijemo šutem za tri poena.

I pored svih nedostataka u igri, šef stručnog štaba je pohvalio igrače.

Ovu utakmicu je dobio karakter igrača koji nisu odustajali od pobede i koji su pokazali voljni momenat da sve urade kako bi se vratili u meč, došli do pobede i tako na najbolji mogući način završili ove kvalifikacije. Idemo dalje, ostvarili smo cilj i sada se okrećemo narednim takmičenjima. Želeo bih da se zahvalim igračima na dolasku s obzirom na veoma komplikovane i nezgodne okolnost i činjenicu da smo ponovo bili u “balonu”. Hvala im na tome što su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju – zaključio je selektor Igor Kokoškov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike