KRAJ: Završena Partizanova crna serija u ABA ligi (VIDEO)

20.03.2021

15:30 >> 17:56

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u Beogradu dočekuju Mornar

KRAJ: Završena Partizanova crna serija u ABA ligi (VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana prekinuli su veoma neugodnu seriju poraza u ABA ligi.

Crno-beli su u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, u mini derbiju regionalnog takmičenja, savladali Mornar 83:75, posle sedam vezanih neuspeha na Jadranu.

naslov

40′ – KRAJ

Mozli iz ofanzivnog skoka postiže veoma važne poene za crno-bele, nadu gostima ubačenom trojkom održava Vajthed. Minut i po pre kraja Mornar je na jednocifrenom minusu 81:72. Tomas pravi grešku u koracima, do kraja četvrte četvrtine ima još tačno 7o sekundi. Mornar ima minus devet i napad. Posle tajm auta Pavićevića Vajthed je promašio trojku i tako ugasio nadu gostiju da mogu do preokreta. Na kraju pobeda Partizana 83:75.

MN Press

38′ – CRNO-BELI SE KOCKAJU

Posle trojke, Ognjen Jaramaz hvata ofanzivni skok i asistira Pejdžu, koji pogađa 11. šut crno-belih van linije 6.75 u dosadašnjem toku meča. Tri minuta i 35 sekundi pre kraja, crno-beli vode 79:63. Smit promašuje u reketu Partizana, ali se potom ispravlja oduzetom loptom Jaramazu i zakucavanjem u kontri. Nova izgubljena lopta Beograđana, Smit je fauliran posle ofanzivnog skoka. Pogodio je jedno bacanje, ali je potom Vranješ uhvatio ofanzivni skok, koji je trojkom krunisao Jeremić. Mornar pravi brzih 6:0. Matović traži minut odmora. Pred poslednjih 120 sekundi četvrte deonice Partizan vodi 79:69 i ima napad.

36′ – PARTIZAN NA PLUS 13

Posle dva vezana promašaja Dangubić je pogodio veoma važnu trojku za crno-bele na polovini četvrte četvrtine – 73:59. I Jaramaz pogađa trojku sa osam metara za najvećih plus 15 – 76:61. Posle ubačenih bacanja Gebrijela (2/3), Partizan vodi 76:63 pred završna četiri minuta četvrtog kvartala.

34′ – CRNO-BELI PROPUSTILI PRVU PRILIKU DA DOTUKU RIVALA

Perkins pogađa svoju treću trojku na meču i donosi novi najveći plus crno-belima (70:56), a potom Gordić pravi faul u napadu. Prokockali su crno-beli dva vezana napada (Večičković za dva, Dangubić za tri) na plus 14, Jeremić to odmah kažnjava trojkom – 70:59, 34. minut.

MN Press

32′ – PEJDŽ SJAJAN, PARTIZAN NA DVOCIFRENOM PLUSU

Markus Pejdž je sjajno otvorio četvrti kvartal. Prvo je ubacio trojku za najveći plus nekog tima na meču (65:56), a potom je izblokirao Jeremića na ziceru. Perkins krade loptu Gordiću i u kontri poentira za prvi dvocifreni plus na meču – 67:56, 32. minut.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Trojkom Perkinsa i poenima Pejdža sa poludistance crno-beli su “pobegli” Mornaru sa 62:55, ali je goste poenima s linije penala (1/2) na minus šest, pred četvrti kvartal, vratio Gordić 62:56.

28′ – TOMAS ODBIJA NALETE MORNARA

Posle skoro dva minuta bez koša na obe strane, prvo Mozli, a potom i Hemilton završavaju akcije svojih timova alej up zakucavanjima. Na poene Tomasa u reketu, trojkom odgovara Gordić – 55:52 pred završna dva minuta treće deonice. Tomas poentira uz faul, ali ponovo promašuje dodatno slobodno bacanje.

26′ – MORNAR PRETI

Luković vezuje četiri poena i odbija pokušaj Partizana da priđe dvocifrenom plusu. Tomas poentira uz faul, postiže svoj 13. poen, ali potom promašuje dodatno slobodno bacanje. Na polovini treće deonice, posle dva ubačena bacanja Gordića, Partizan vodi 51:47.

MN Press

24′ – PARTIZAN ODRŽAVA PLUS

Smit je u dosadašnjem toku meča najraspoloženiji igrač gostiju. Polovičnim učinkom s linije penala stigao je do 12. poena. Tomas pogađa dva slobodna bacanja za vođstvo crno-belih 46:39 u 23. minutu. Na poene Vranješa, košem u reketu odgovara Tomas. Luković završava alej up akciju zakucavanjem 48:43, 24. minut.

22′ – IZJEDNAČEN POČETAK DRUGOG POLUVREMENA

Poenima Smita u reketu Partizana otvorena je treća deonica. na drugoj strani poenima iz prodora odgovara Jaramaz – 44:38, 22. minut.

20′ – POLUVREME

Novim poenima Mozlija s linije penala (2/2) serija Partizana je produžena na 11:0, crno-beli pred završnih 90 sekundi prvog poluvremena imaju plus pet 37:32. Posle tajm auta Pavićevića, seriju domaćih fenomenalnim zakucavanjem prekida Lazić, ali na drugoj strani Perkins pogađa trojku – 40:34. Zakucavanjem Smita i poenima Mozlija završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi 42:36.

18′ – PARTIZAN IMA ODGOVOR

Partizan odgovara serijom 9:0 (Tomas, Dangubić po dva poena, Jarmaz trojka, Mozli 2/2 sl. b.) za vođstvo crno-belih 35:32 pred završna dva minuta prvog poluvremena.

MN Press

16′ – SERIJA LAZIĆA

Posle poena sa poludistance Tomasa, Lazić vezuje pet poena i donosi gostima, dosad, najvećih plus šest – 32:26, 15. minut. Rašon Tomas poentira u reketu Mornara.

14′ – PARTIZAN ZAUSTAVIO NALET MORNARA

Dangubić je trojkom prekinuo seriju gostiju 6:0, a potom Tomas poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje za plus dva crno-belih 24:22 na ulasku u 14. minut meča. Odgovor Barana je zakucavanje Hemiltona i trojka Gordića za vođstvo gostiju 27:24 u 16. minutu.

12′ – TROJKE BARANA

Propustili su crno-beli dva napada na startu druge deonice da uvećaju prednost, pa gosti trojkama Hemiltona i Gebrijela dolaze do vođstva 22:18 u 12. minutu. Matović traži minut odmora. Probelem za goste mogao bi da bude treći prekršaj Mladena Jeremića na otvaranju druge četvrtine.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Trojkom Gebrijela Mornar je poveo 16:12 u 9. minutu, ali su crno-beli potom do kraja prve deonice napravili seriju 6:0 (Dangubić 1/2 sl.b, Veličković trojka, Pejdž (2/2 sl.b) i na prvi dvominutni odmor otišli sa plus dva 18:16.

MN Press

7′ – MOZLI NA PARKETU

Jedna dobra vest za crno-bele, Vil Mozli se oporavio od povrede i vratio se u tim. Pejdž trojkom i Jaramaz poenima uz faul doneli vođstvo Partizanu, ali su na isti način odgovorili Vranješ i Smit pa na isteku sedmog minuta igre gosti vode 13:12.

5′ – PROBLEMI S LIČNIM GREŠKAMA

Potencijalan problem za Partizan u nastavku meča mogle bi da predstavljaju po dve lične greške Tomasa i Trifunovića u prvih pet minuta meča 6:6.

3′ – SPOR POČETAK

Veliki broj grešaka i promašaja na startu meča. Posle tri minuta rezultat je 4:4. Sve poene za crno-bele postigao je Janković, dok je Dangubić promašio dva bacanja za vođstvo Partizana.

1′ – POČEO MEČ

Zakucavanjem Nikole Jankovića u kontri i alej upom koji je završio Luković na drugoj strani otovren je meč Partizan i Mornara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike