Partizan i dalje muče povrede, a u Beograd stiže lider ABA karavana

19.03.2021

13:56

0

Autor: D. B.

Crno-beli i dalje bez tandema, a povratak centra i dalje pod velikim znakom pitanja

Partizan i dalje muče povrede, a u Beograd stiže lider ABA karavana
Copyright MN Press

Pred košarkašima Partizana je novi, veliki izazov. Crno-beli će sutra od 17 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, protiv Mornara iz Bara.

Tim koji trenutno zauzima prvo mesto na tabeli ABA lige slavio je protiv ekipe iz Beograda sa 77:76 u prvom osvosezonskom duelu. Nažalost, ko zna koji put ove sezone, priču o meču Partizana ove sezone počinjemo informacijama o povređenim igračima.

Zdravstveni bilten se nije puno promenio. Erik Mika sigurno neće igrati, Rade Zagorac sigurno neće, dok sa Mozlijem sutra imamo poslednji momenat da vidimo da li će moći da pruži bar nekoliko minuta u igri – bez bilo kakvog uvijanja priča trener crno-belih Aleksandar Matović.

Što se tiče analize igre ekipe koja sigurno predstavlja jedno od prijatniji iznenađenja u ABA ligi Matić je pun reči hvale.

Mornar je ekipa koja se bori za plej-of i svaka pobeda im je bitna pred doigravanje. Oni ne žele tu da se zaustave, već žele da osvoje titulu pobednika ABA lige. Imaju tim sastavljen od dosta odličnih individualaca što je u ovom momentu najteže braniti. Svaki igrač im je fantastičan šuter, dva visoka igrača koji su fantastični na rol igri i imaju plejmejkere koji kreiraju za sve njih.

Zna Matić i šta njegov tim mora da uradi da bi ostvario pozitivan rezultat.

Ono što mi moramo, jeste da pružimo jednu fajtersku utakmicu, sve vreme u kontaktu sa njima, da se borimo za svaku moguću loptu i svaki mogući skok. Da dođemo u situaciju da budemo čvršći od njih, da bismo mogli da igramo sa njima. Nama je u ovom momentu potrebna pobeda da se podignemo psihološki kako bi vratili ono što radimo na treningu. Iskreno očekujem jednu dobru, fajtersku utakmicu – objašnjava Matović.

Plejmejker crno-belih Džoš Perkins hvali protivnika, ali i šalje jasnu poruku.

– Mornar je sjajan tim, nalaze se u vrhu tabele, ali se nadam da ćemo iskoristiti priliku da pobedimo. Potrebna nam je pobeda. Znate da imamo novog trenera, volimo ga i poštujemo. On želi da počnemo da pobeđujemo, sve radi u tom cilju. Moramo da se držimo kao tim i da ozbiljno uđemo u sve naredne utakmice. Daćemo sve od sebe – ne ostavlja dilemu Perkins.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike