Radonjić i Lazić imaju samo reči hvale za ekipu Budućnosti

20.03.2021

17:00

0

Autor: M: R.

Crvena zvezda u nedelju igra u Podgorici derbi ABA lige (20.00)

Radonjić i Lazić imaju samo reči hvale za ekipu Budućnosti
Copyright MN Press

Derbi ABA lige koji bi mogao da odluči lidera takmičenja na kraju ligaškog dela igra se u nedelju od 20.00 u “Morači”. Sastaju se Budućnost i Crvena zvezda – dva tima sa najmanjim brojem poraza u regionalnom takmičenju. Zbog zaostalih utakmica nisu zajedno u samom vrhu tabele, ali dobro znaju šta im sutrašnja pobeda donosi. Crveno bili imaju skor 17-2, a Podgoričani 16-3. Prvi okršaj završen je pobedom crnogorske ekipe u Beogradu – 67:65.

Pročitajte još

– Igraćemo u Podogorici četvrti meč za samo sedam dana, počev od večitog derbija prošle nedelje, preko Cibone i Panatinaikosa u Atini. Sada nas očekuje Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica – rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Iskusni stručnjak dobro zna kvalitete kluba u kome je i radio i igrao…

–  To je tim koji predvodi Nikola Ivanović koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs je tu već starosedelac, Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans izmedju spoljne i unitrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić koji na poziciji četiri donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović.

Težak posao čeka crveno-bele u Podgorici, dva dana posle pobede protiv PAO u Evroligi.

– Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je veoma značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima – zaključio je Radonjić.

U ekipu se posle dva meča suspenzije u ABA ligi vraća kapiten Branko Lazić.

– Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone, uostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Imaju dugačku klupu, imaju dobar balans spoljnih igrača i igrača koji igraju u reketu, domaći igrači su jako dugo zajedno i sve to je dobro uklopljeno sa novopridošlim igračima Edžimom, Ridom, Apićem, Mitrovićem, Dela Valeom… Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane – poručio je Lazić.

Ovo će biti 46. duel u regionalnom takmičenju, a crveno-beli imaju prednost od 23-22 u pobedama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike