Pavićević o srećnim brojevima: Kad smo došli do 77 poena, znao sam da dobijamo!

05.12.2020

21:52 >> 22:08

0

Autor: M. R.

Trener Mornara imao dugačku analizu posle pobede protiv Partizana

Pavićević o srećnim brojevima: Kad smo došli do 77 poena, znao sam da dobijamo!
Copyright Promo/ABA liga/Mornar/Media Pro

Sa širokim osmehom na licu došao je na konferenciju posle pobede protiv Partizana, trener Mornara Mihailo Pavićević. Kako i ne bi, kad je njegova ekipa uspela crno-bele da sruši posle produžetka (77:76) i da tako sačuva mesto sasvim blizu vrha tabele ABA lige (skor 7-1).

– Prvo moram da kažem, ne znam kad me neka utakmica više umorila od ove. Bilo je nekoliko razloga… Znao sam da će biti izuzetno teška, Partizan je sastavljen od sjajnih igrača. Došli su posle lošeg starta da se vade protiv direktnog konkurenta. Upravo taj pritisak koji sam sam sebi nabacio, učinio je da mi bude još teže da vodim ovaj meč.

Iako je daleko razigravanje, bodovi koje je uzeo Mornar su veoma važni u plej-of trci…

– Znao sam da na kraju prvenstva može da se ispostavi da će ovo biti jedna od najbitnijih pobeda. Iz prostog razloga što kad izgubite od direktnog konkurenta kod kuće, teško se vaditi. To je Partizanu bila velika šansa, znao sam da su došli spremni da to urade. Mi sada imamo solidnu zalihu u pobedama. Moraš da brojiš i protivnikove… Partizan je na pet poraza. I da smo izgubili ne bismo mogli da kažemo da je to kiks, kad izgubiš od Partizana. Ali, za nas bi kao pretedentna na plej-of, bio veliki kiks. Na sreću, završilo se kako treba.

Pročitajte još – Filipovski: Pravili smo previše faulova, šutirali su 35 bacanja…

Trener Partizana Saša Filipovski je loše procente šuta opravdao ispadanjem iz ritma zbog pauze.

– Pauza jeste ostavila traga – saglasan je i Pavićević. – Ni oni ni mi nismo mogli da treniramo u kompletnom sastavu. To se videlo. Ali kod obe ekipe je bila primetna izrazita želja za pobedom. Čak i neke greške smo probali da nadomestimo sa velikim htenjem. Igrači su se bacali po terenu za ničije lopte.

Vratio se Mihailo na sam početak duela u Baru.

– Partizan je veoma dobro otvorio, ušao u jedan ritam, sa dobrom odbranom nam je poremetio napad. Imaju visinu na spoljnim pozicijama, to je njima dalo rezultata u prvoj četvrtini. Ja sam očekivao da krenu sa tom postavom i namerno sam počeo sa niskom, da eventualno probijemo i napravimo prednost u napadu. Nije to funkcionisalo, a ključni momenat je bio to što smo na poluvreme otišli sa minusom od samo šest razlike. Mi smo taj prvi deo odigrali ni malo dobro, da ne kažem loše. U odbrani je bilo početničkih grešaka, dekoncentracija… U napadu nas nije bilo, ishitreni smo bili, bez ideje…

U svlačionici je znao da udeli svojim izabranicima prave savete.

– Nervoza je bila prisutna kod mojih igrača. Ja sam im na poluvremenu rekao da se smirimo, da budemo koncentrisani i da igramo pametno. Da znamo gde treba da ih napadamo i da to treba da koristimo. U drugom poluvremenu je to bilo bolje. Vrteo sam petorke, tražio. Odigrao sam kaskaderski potez, poslednju petorku nisam menjao 12 minuta. Samo poslednje dve sekunde sam izveo Pulena. Da smo izgubili, bila bi sto odsto moja greška. Umor je bio izrazit… Ali sreća prati hrabre. Ja se uvek nosim tom poslovicom. Kad smo došli do 77 poena, znao sam da ne možemo da izgubimo, jer nikad u životu nisam doživeo poraz u dramatičnoj završnici kad je moja ekipa postigla 77 poena. To su dva srećna broja.

Mornar je izuzetno šuterska ekipa, a na ovom susretu je postigla samo četiri trojke iz 23 pokušaja.

– Bilo je očigledno da nas šut nije služio. Protiv dobre ekipe znaju igrači kad loše odigraju da kažu da nisu imali svoj dan. Pa protiv dobre ekipe obično nećeš imati svoj dan. Partizan je organizovao svoju odbranu na tom šutu za tri poena, slabo smo stajali sami, nisu to bile otvorene situacije… Naterali su nas na teške šuteve. Tražio sam da ih napadnemo driblingom, pa smo uspeli da im napravimo probleme prodorima u drugom poluvremenu. Igrali smo mnogo pametnije. Ne bih se ja sad smejao i bio raspoložen, da je ušla Gordićeva trojka. Tu je Sejo (Sead Šehović) sjajno odradio odbranu, znamo taj Gordićev šut za pobedu. Znali su moji igrači da je Gorda taj igrač koji uzima loptu kad se lomi. Znali smo da će odigrati poslednji napad. Promašio je, da je ušla bilo bi drugačije. Mi smo u odličnoj situaciji, imamo samo jedan poraz. Jedino mi je žao publike, što ne možemo da igramo uz njih.

Pročitajte još – Mijailović jasan: Ako se sumnje dokažu, mora se razmotriti suspenzija

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike