Radonjić: CSKA je kontrolisao meč, odigraćemo maksimalno motivisano preostale evroligaške utakmice

25.03.2021

20:36 >> 20:37

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde pričao posle meča u Moskvi

Radonjić: CSKA je kontrolisao meč, odigraćemo maksimalno motivisano preostale evroligaške utakmice
Copyright MN Press

Odigrala je Crvena zvezda solidan meč u Moskvi. Borili su se, nisu se predavli do poslednjeg minuta, ali su na kraju mogli samo da čestitaju ekipi CSKA na pobedi (87:72).

Po završetku utakmice je trener crveno-belih Dejan Radonjić čestitao rivalu na trijumfu.

Bili smo previše mekani na početku meča. U prvih 10 minuta su dali 31 poen što je previše i tu su stvorili prednost. U drugoj deonici smo se mučili prilikom zagrađivanja skoka, imali su mnogo ofanzivnih skokova. U drugom poluvremenu je bilo bolje i u tom segmentu. Oni su kontrolisali meč i zaslužili pobedu – rekao je Radonjić.

Spremao se crnogorski stručnjak da ustane i izađe iz sale za konferenciju, pa se vratio na mesto kada je čuo pitanje ruskog novinara  oko preostale tri utakmice koje čekaju srpski tim u elitnom takmičenju.

Iskoristićemo preostale utakmice da probamo da odigramo najbolje što možemo, da damo maksimum. Ovo je Evroliga, imamo motivaciju da se pokažemo najbolje na terenu. Naš raspored je veoma težak, u narednih sedam dana imamo četiri utakmice i sve ćemo odigrati maksimalno – jasan je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Dimitris Itudis je kao jedan od faktora uspeha izdvojio zaustavljanje Džordana Lojda.

– Kontrolisali smo meč koji smo počeli veoma jako. Bilo je nekih grešaka u defanzivi, radili smo dobro na odbrani „pik en rola“, Lojd je sjajan skorer, dao je samo devet poena i to je bil oveoma važno za nas. Potrudili smo se da im ne dozvolimo da daju 80 poena što im je prosek u poslednjih pet mečeva. Idemo dalje – zaključio je Itudis.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike