KRAJ: Zvezda poražena u Rusiji

25.03.2021

16:30 >> 18:52

0

Autor: N. St.

Crveno-beli izgubili od CSKA

KRAJ: Zvezda poražena u Rusiji
Copyright MN Press

Evroligaške obaveze za Crvenu zvezdu se privode kraju. Do kraja ovog takmičenja pulene Dejana Radonjića očekuju četiri utakmice.

Prva na tom putu je bila duel sa ekipom CSKA u Moskvi.

Posle velike borbe i svega viđenog crveno-beli su mogli samo da čestitaju protivniku – 87:72 (31:19, 19:20, 21:20, 16:13).

Najbolji kod pobednika bio je Šengelija (16, 7sk), na drugoj strani su se istakli Davidovac (20) i Noko 12 (10sk).

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Pobeda CSKA – 85:72.

38′ – ZAKUCAVANJE, PA BLOKADA ŠENGELIJE

Dobra akcija CSKA, pravovremeno dodavanje i zakucavanje Šengelije (80:67). Noko zatim pogađa, a Šengelija neverovatnom blokadom na Lojdu stavlja tačku. Volden zatim dobija petu ličnu, Džejms daje oba penala, a Noko na presing reaguje greškom u koracima (82:69).

36′ – DVOCIFRENA KLACKALICA

Simonović pokušava za tri i promašuje ceo obruč, Noko igra odličnu odbranu na Šengeliji. Davidovac je potom fauliran, a Radonjić se uhvatio za glavu. Traži od svojih izabranika da budu mirniji u organizaciji napada. Lojd promašuje za tri, dao je samo jednu trojku iz pet pokušaja do sada. Heket poentira preko Lojda (78:67). Lojd ne pogađa, Noko pravi faul, sudije se ne oglašavaju.

34′ – TROJKA SIMONOVIĆA ZA TAJM-AUT ITUDISA

Noko je zamenio Kuzmića. Dobra ideja Hola i laki poeni za Noka (74:63). Simonović daje trojku, Itudis traži tajm-aut (74:66). Vojtman poentira po povratku na parket, a Noko sa penala daje jedno od dva (76:67).

32′ – NE ODUSTAJE ZVEZDA

Uprkos odličnoj odbrani Klajburn uspeva da pogodi za tri (74:59). Dobrić ne uspeva da ispravi sopstveni promašaj. Posle promašaja Klajburna Hol poentira u prodoru (74:61).

30′ – CSKA VODI

Taman kada je delovalo da Zvezda uspeva da spusti zaostatak Vojtman je to prekinuo trojkom (71:56). Kuzmić je promašio zicer, pa faulirao Vojtmana koji promašuje oba penala. Simonović na to dogovara trojkom (71:59). Lojd je ušao u igru za poslendji napad, umesto šuta je odložio loptu za Dobrića, nije bilo vremena za šut (71:59).

28′ – DOBRIĆ ZA TRI, PA ANTONOV

Davidovac ne pogađa za tri, pa hvata loptu u odbrani, ali sudije pokazuju da je pre toga Kuridža faulirao Šengeliju koji daje oba penala (61:51). Dobrić na to odgovara trojkom (63:54). Klajburn poentira u reketu, a posle sjajnog poteza Hol polaže loptu u koš (65:56). Antonov je ostao sam na šutu za tri i pogodio je (68:56).

26′ – DŽEJMSOVA GLUMA I REKORD DAVIDOVCA

Davidovac nastavlja da pogađa, Kurbanov promašuje, a Volden ne uspeva da pogodi (59:49). Davidovac faulira Džejmsa u kontri, Majk sa namerom šutira i traži tri slobodna bacanja. Itudis protestuje sa klupe i tvrdi da je bio faul na šutu. Arbitri pokazuju da je faul na zemlji i da neće biti penala za njega, ali je potom fauliran Heket koji je posle treće lične Voldena pogodio oba penala (61:49). Dodavanje Kuzmića je prošlo do Davidovca koji postiže svoj 20. poen što mu je rekord u Evroligi (61:51).

24′ – POENI CSKA

Džejms poentira, pa isto čini i Erik (57:45). Dobrić ne pogađa sa poludistance, pa pravi faul da spreči kontru. Svaki promašaj crveno-elih se kažnjava, učinio je to Heket (59:45). Noko se dobro postavlja, Šengelija je pao, Noko je pogodio, a sudije su pokazale košarkašu CSKA da ustane i da nema faula (59:47).

22′ – TROJKA DAVIDOVCA I TREĆA LIČNA LOJDA

Davidovac pogađa za tri, Heket uzvraća, posle čega Davidovac dolazi do pena polaganjem (53:44). Noko je potom bio polovičan sa penala (53:45). Lojd pravi treću ličnu grešku i odlazi na klupu.

20+’ – RADONJIĆ I SKOKOVI

U pauzi između dva dela je Dejan Radonjić bio svestan nedostataka svog tima.

– Bili smo previše mekani, dali su 31 poen za 10 minuta. Druga deonica je bila bolja, ali moramo bolje da gradimo koš, imali su previše ofanzivnih skokova – jasan je Radonjić.

20′ – ZVEZDA U MINUSU

Uprkos dobroj defanzivi igrači Zvezde ne uspevaju da dođu do poseda. Simonović pravi treću ličnu, Klajburn je polovičan sa penala (48:35). Lojd je ostao sam na šutu, promašio je, Kuridža je uhvatio loptu, ostavio za Kuzmića kome ispada lopta, Lojd krade loptu, Simonović poentira u kontri, Itudis reaguje novim tajm-autom (48:37). Sjajna odbrana Voldena, Lojd ne uspeva da položi u kontri, ali Kuridža vraća loptu u koš (48:39). Erik je posle promašaja Džejmsa poentirao uz zvuk sirene. CSKA na pauzu odlazi sa dvocifrenim vođstvom (50:39).

18′ – TAJM-AUTI

Posle koša Džejmsa je Radonjić reagovao tajm-autom. Lojd je po povratku na parket pogodio za tri, pa je Itudis tražio minut odmora (47:45). Kuzmić igra odlično u odbrani, ali Volden i Lojd gube loptu na drugoj strani.

16′ – VOLDEN POD FAULOM

Volden poentira pod faulom, promašuje dodatno bacanje, Noko hvata loptu, ali ne uspeva da je vrati u koš. Klajburn to kažnjava (45:30).

14′ – DOMAĆIN NA SVE IMA ODGOVOR

Šta god Zvezda da uradi u pokušaju da spusti zaostatak CSKA na to ima odgovor. Vojtman je dao trojku, Radonjić je tražio tajm-aut, posle čega je Hol poentirao (40:26).

12′ – CSKA 2+1

Nastavljaju se napadi CSKA koji se završavaju poenima pod faulovima. Tako je Vojtman na startu druge deonice dao nova tri poena (34:19). Noko nije iskoristio zicer. Klajburn je zatim dao jedno od dva penala, ukupno osam od 10 za domaćina sa penala do sada. Lojd kreće na prodor i dobija faul, pa daje oba slobodna bacanja (35:21). CSKA čuva prednost posle sjajnog dodavanja Vojtmana i koša Strelnijeksa, Davidovac odgovara trojkom (37:24).

10′ – PREDNOST ZA DOMAĆINA

Šengelija se poigrava u reketu, Radanov promašuje, pa ga faulira, a on daje oba penala za dvocifrenu prednost domaćina (26:14). Hol poentira sa poludistance (26:16). U igri su Dobrić i Kuzmić. Dobrić pogađa za tri, CSKA je imao poslednji napad, Vojtman je poentirao pod faulom i dao dodatn obacanje (31:19).

8′ – SIMONOVIĆ BEZ REŠENJA ZA ŠENGELIJU

Volden promašuje za tri, Šengelija lako poentira preko Simonovića i daje dodatno slobodno bacanje (19:11). Simonović ponovo faulira Šengeliju, Radonjić uvodi Radanova umesto njega. Šengelija je polovičan sa penala, Davidovac pogađa za tri (20:14). Na to istom merom uzvraća Heket (23:14).

6′ – TROJKA DŽEJMSA, PA ZAKUCAVANJE NOKA

Sa oko devet metara Džejms postiže trojku. Erik potom iz ofanzivnog skoka vraća loptu u koš (16:9). Sjajna akcija Voldena i Noka i zakucavanje snažnog centra (16:11).

4′ – BLOKADA ZA LOJDA

Heketovi poeni, Lojd se zaleće na prodor, Šengelija ga blokira, pa Džejms daje poene u kontri. Noko daje koš na obruču (11:9).

3′ – DAVIDOVAC ODGOVARA

Džejms je fauliran, dao je oba slobodna bacanja. Davidovac promašuje za tri. Erik poentira na drugoj strani. Prekida “prazan hod” konačno Davidovac poenima (4:2). Na trojku Heketa istom merom uzvraća Davidovac, posle čega Lojd pogađa posle prodora (7:7).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Moskvi je počela. Ni Noko ni Kuridža nisu uspeli da poentiraju.

17:58′ – BEZ LAZIĆA I RITA

Među 12 igrača nema Duopa Rita i Branka Lazića.

17:56′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč počinje u petorci: Volden, Lojd, Davidovac, Kuridža, Noko.

17:40′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Zvezde se zagrevaju za večerašnji meč.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike