Zvezda tačku na 2020. godinu stavlja bez "pola tima"

29.12.2020

14:47

0

Autor: D. B.

Na meču protiv Panatinikosa neće biti Lojda, Noka, Simonovića, Hola...

Zvezda tačku na 2020. godinu stavlja bez "pola tima"
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde tačku na 2020. godinu stavljaju utakmicom Evrolige protiv Panatinaikosa. Da je situacija drugačija danas bismo sigurno pričali o tome kako će Beograd biti domaćin još jednog velikog spektakla, ali, nažalost, ova godina nas je naučila da je košarka sport koji mora da živi i kada nema navijača u dvorani.

Pročitajte još

Crveno-beli dočakuju “zelene” iz Atine predvođene nekadašnjom zvezdom kluba sa Malog Kalemegdana Nemanjom Nedovićem u ne baš lakom momentu. Promena na klupi i odlazak Saše Obradovića, te povratak Dejana Radonjića, nije dela momentalni rezultat, pa je pretrpljen ubedljiv poraz od Igokee u ABA ligi. Ipak, novi-stari šef stručnog štaba veruje u bolje sutra, iako na sutrašnjem meču neće biti prvog strelca Džordana Lojda koji se oporavlja od koronavirusa i Lendrija Noka, ali ni iskusnog Marka Simonovića i Lengstona Hola.

– Spremamo se za duel sa Panatinaikosom u nadi da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu. Uz opterećenja koja su prisutna i izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo u naš maksimum. Panatinaikos je u više navrata pokazao da ima kapacite da odigra dobro, imaju odlične igrače, fizički potentne. Očekuje nas težak meč, kada bi upoređivao sa Laktašima, ovaj meč ima drugu konotaciju. Nećemo imati nekoliko igrača, uz Lojda i Noka, Hol nije spreman, Simonović je bolestan. Zato sa ovih 12 igrača moramo da odigramo maksimalno kako bi odgovorili svih 40 minuta na fizičku igru Panatinaikosa, stvari koje rade u odbrani i napadu. Ako tako budemo konkurentni do samog kraja, i ukaže nam se prilika da dođemo do pobede, to bi zaista bilo sjajno – rekao je trener crveno-belih.

Pročitajte još

Zbog ovakve kadrovske situacije jasno je da će veću ulogu, između ostalih morati da ima i Ognjen Dobrić.

– Moramo da damo naš maksimum u ovom trenutku. Bukvalno sve što imamo, moramo da igramo sa velikom energijom. Moramo da pronađemo način da odbranimo našu kuću, da iskoristimo prednost domaćeg terena, mada bi to zaista bio domaći teren sa našim navijačima na tribinama. Dakle recept je jednostavan, mnogo energije, želje i koncentracije, jaka odbrana kojom bi mogli da poremetimo njihov ritam i način igre – rekao je Dobrić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike