Čuveni glumac voleo šampione Evrope: Oskarovac u dresu Jugoslavije iz 1997. godine

27.04.2021

11:13 >> 12:11

0

Danas Mads Mikelsen pozirao u dresu plavih koji su osvojili EP u Barseloni

Čuveni glumac voleo šampione Evrope: Oskarovac u dresu Jugoslavije iz 1997. godine
Copyright MN Press

Evropski prvaci sa kraja prošlog veka bili su očigledno inspiracija čuvenom glumcu filma, koji je bio glavna uloga u poslednjem oskarovskom ostvarenju za najbolji strani film.

Danac Mads Mikelsen, koji je pre dve noći osvojio Oskara za ulogu u filmu “Još jedna tura” danskog reditelja Tomasa Vinterberga, postao je zanimljiv srpskim “tviterašima” zbog fotografije nepoznatog autora i datuma na kojoj je pozirao u dresu košarkaške reprezentacije Jugoslavije iz 1997. godine.

Pročitajte još

Mikelsen je poznat u domovini kao ljubitelj fudbala i rukometa, koje je dugo igrao rekreativno, ali nije zabeležena njegova naklonost prema basketu i reprezentaciji Jugoslavije, možda i zbog male pažnje koju Danci poklanjaju igri pod obručima.

Profimedia

Inače, dres u kojem je Mikelsen pozirao bio je zvaničan deo opreme reprezentacije koju smo u ono vreme zvali “plavi”. Te 1997. godine “plavi” su predvođeni Aleksandrom Đorđevićem trijumfovali na EP u Barseloni, pobedom u finalu nad selekcijom Italije. Konačnom uspehu je prethodila čuvena trojka Đorđevića u poslednjoj sekundi protiv selekcije Hrvatske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike