Jokić mora na popravni protiv Ejtona: Sansi lagano spržili Denver (VIDEO)

08.06.2021

05:41 >> 14:04

0

Srpski centar bio odlično čuvan u Finiksu, pa je to ključni razlog za poraz od 122:105 u prvom meču polufinalne serije

Jokić mora na popravni protiv Ejtona: Sansi lagano spržili Denver (VIDEO)
Copyright Profimedia

U polufinalu Zapadne konfenrecnije NBA lige ekipa Finiks Sansa povela je sa 1-0 u seriji protiv Denver Nagetsa, pošto su “sunca” odbranila čast domaćeg terena trijumfom od 122:105.

Na osnovu dešavanja u prvom duelu mogao bi se izvući zaključak da su igrači i stručni štab drugoplasiranog tima iz regularnog dela sezone na Zapadu pronašli dobitnu kombinaciju za igru protiv gostiju iz Kolorada, ali na Denveru je da u sledećem meču, u noći između petka i subote, pokaže da je poraz na startu plej-of serije bio samo rezultat slabog dana cele ekipe.

Slab dan se dogodio i Nikoli Jokiću. Verovatno je bio iskren kada je u najavi svojih duela sa Sansima izjavljivao da se pribojava igre protiv sjajnog Diandrea Ejtona koji je uvek bio inspirasan da igra odličnu odbranu baš protiv njega. Predviđanje se obistinilo.

Prvi pik sa drafta 2018. godine bio je uvek spreman za svaki Jokićev pokret, što je osujetilo veliki broj akcija gostujućeg tima. Meč je dobijen u trećoj četvrtini, iako se posle serije od 7:0 za Denver činilo da je Majkl Meloun pronašao u Aronu Gordonu pravog čoveka za defanzivnu postavku domaćeg tima.

Bilo je to samo trenutno, jer je odgovor druge strane bio brutalan. Od 29. do 33. minuta krenula je serija poena Finiksa koja se završila sa 16:0, pri čemu nije bilo rešenja u odbrani za Krisa Pola. Omaleni plej pokazao je da je povreda ramena prošlost i da će u ovoj seriji protiv Denvera njegovo iskustvo biti veoma važno kada se utakmice budu lomile.  Nakon 79:72, Denver više nije imao snage da dostigne prednost rivala, pa je razlika samo rasla u korist Finiksa do kraja meča.

Nikola Jokić je postigao 22 poena, zabeleživši i devet skokova i tri asistencije. Kod Finiksa čak četvorica igrača imala su učinak “+20” poena: Bridižs 23, Pol 21 (11 asistencija, šest skokova), Buker 21 i Ejton 20 (10 skokova).

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike