Gasol osvojio trofej, ali to ne znači da je kraj: Prvo da se odmorim, pa ćemo videti

16.06.2021

07:34

0

Legendarni Španac ne želi da izgovori da je kraj karijere

Gasol osvojio trofej, ali to ne znači da je kraj: Prvo da se odmorim, pa ćemo videti
Copyright Profimedia/JGS/Cordon Press

Pau Gasol je posle 20 godina osvojio prvenstvo Španije i tako na sjajan način krunisao povratak u Barselonu i evropsku košarku. On početkom jula puni 41 godinu, ovo je trebalo da mu bude oproštajna sezona, ali sada nije hteo da pruži definitivni odgovor da li se povlači.

Gasol je ranije mnogo puta govorio da bi utakmica protiv Real Madrida mogla da bude njegova poslednja u Barsi, ali posle meča nije hteo da pruži konačni odgovor.

– Da, pa jesam to uvek govorio. Može biti poslednja. U redu, videćemo. Vreme je za odmor i da se razmišlja o budućnosti. Presrećan sam što sam mogao da igram na ovom nivou – rekao je Gasol posle meča.

Naravno, ovog leta su na programu Olimpijske igre u Tokiju, a Gasol je ranije govorio da hoće da igra za Španiju.

– Razgovarali smo sa savezom o Olimpijskim igrama. Oni su uvek iskazivali svoju podršku. Ovih dana treba da razmislimo o provođenju vremena sa porodicom, jer to zaslužuju. Onda ćemo da vidimo šta će biti sa reprezentacijom i budućnosti – kazao je Gasol posle osvajanja titule.

Kapiten Barselone Pjer Oriola pozvao je Gasola da sa njim podigne trofej, a onda ga je pozvao da ostane i da osvajaju još trofeja, što je uradio i MVP finala Nikola Mirotić.

Trener Barse Šarunas Jasikevičijus razmišljao je slično o svom nekadašnjem saigraču.

– Žao mi je što nismo mogli da osvojimo evropski trofej za Paua. Možda će se odmoriti i promeniti mišljenje – rekao je Jasikevičijus.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike