Jokić u idealnom timu NBA! Uz MVP-a još dvojica Evropljana, ovo je strašan tim!

16.06.2021

06:13 >> 10:36

0

Autor: Adam Štulić

As Denvera i još dvojica Evropljana izabrani u idealnu petorku najjače lige na svetu

Jokić u idealnom timu NBA! Uz MVP-a još dvojica Evropljana, ovo je strašan tim!
Copyright Nikola Jokić, Profimedia.rs

Srpski centar Nikola Jokić, a kao da je moglo drugačije, izabran je u idealnu petorku NBA lige u glasovima 100 sportskih novinara i voditelja bliskih najjačoj ligi na svetu.

Ipak, zanimljivo je da MVP nije dobio maksimalan broj glasova, pošto ga je jedan od novinara svrstao u drugi tim, ali kako je glasanje bilo tajno ne zna se koji, niti koga je izabrao ispred srpskog reprezentativca. Možda mu je zamereno zbog incidenta u poslednjoj utakmici Denvera u tekućoj sezoni.

Princip bodovanja je bio takav da se dobija pet bodova za glas u prvoj postavi, tri u drugoj i jedan ako je igrač izabran za treću petorku.

Jedini koji je dobio maksimalnih 500 bodova, odnosno kog je svaki glasač stavio u prvu petorku, jeste grčki reprezentativac Janis Adetokunbo iz Milvokija.

Pored Srbina, koji još nije siguran da li će zaigrati za “orlove” u kvalifikacijama za OI, i Grka, mesto u idealnoj petorci našlo se i za Slovenca. Luka Dončić imao je ukupno 402 poena, a uz evropski trio, najbolji tim NBA lige čine još Stef Kari iz Golden Stejta (496 poena) i Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa (323).

U drugoj petorci su Damijan Lilard (Portland), Džoel Embid (Filadelfija), Kris Pol (Finiks), Džulijus Rendl (Njujork) i Lebron Džejms (L.A. Lejkers), dok su u trećoj postavi Rudi Gober (Juta), Džimi Batler (Majami), Pol Džordž (L.A. Klipers), Bredli Bil (Vašington) i Kajri Irving (Bruklin).

Zanimljivo je da je Kavaj Lenard imao manje bodova od Lilarda (372) i Embida (352), ali se našao u prvoj petorci zbog pozicije koju igra, odnosno kao drugo najbolje ocenjeno krilo, jer je pravilo da petorke čine dva beka, dva krila i jedan centar.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike