Znamo zašto smo ovde, očekivanja su najveća: „Orlovi“ sa velikim uzbuđenjem čekaju kvalifikacije za OI

01.07.2021

15:42 >> 13:14

0

Autor: Adam Štulić

Kvalifikacioni turnir počinje 29. juna u Beogradu

Znamo zašto smo ovde, očekivanja su najveća: „Orlovi“ sa velikim uzbuđenjem čekaju kvalifikacije za OI
Copyright Promo/FIBA

Znamo zašto smo ovde, momci su motivisani i orni, s velikom neizvesnošcuu i uzbuđenjem čekamo utakmice, rekao je selektor Srbije Igor Kokoškov uoči starta kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Turnir počinje 29. juna u Beogradu, a nacionalni tim, koji je dva dana pre starta takmičenja ostao bez Nikole Milutinova i Branka Lazića, se do njegovog početka nalazi u “balonu”.

– Već treći dan smo u balonu. Stanje je redovno, pratimo zdravstveno stanje, pratimo i dnevni raspored koji nam daje direktor takmičenja. Malo je sigurno promenjen režim rada i života, ali tako je kako je. Znamo zašto smo ovde. Krećemo sa utakmicama za dva dana, momci su motivisani i orni, sa velikom neizvesnošću i uzbuđenjem čekamo utakmice – rekao je Kokoškov na video konferenciji za medije.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko, a samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Skauting nije sekundaran i manje važan, ali je fokus na našim igračima, pošto smo imali samo tri zajednička treninga. Vredno se radi na prikupljanju informacija, pratimo sve te timove, imamo dobar izvor informacija. Vreme je najvažniji faktor, fokus je na tome da se mi osećamo komforno i da usvojimo te informacije. Neka ne bude iznenađenja, te selekcije igraju na drugim kontinentima, Dominikana je tipičan latino-tim koji igra s dosta individualnih improvizacija. Što se tiče Filipina, ne znam o igračima mnogo, ali imaju dobrog trenera sa Novog Zelanda, poznajemo njegov sistem rada – zaključio je Kokoškov.

Plejmejker i MVP Evrolige Vasilije Micić kaže da je spreman za ono što sledi.

– Osećam se dobro, hteo sam da igram protiv Meksika, ali bilo je pametnije što sam preskočio, kako bih se dodatno uveo u rad. Osećam se bolje. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali verujem da ćemo da napravimo dobar posao. Zasad sve ide kako treba, s veoma dobrom energijom smo pristupili svemu. Nemamo nikakve poteškoće, u hodu rešavamo sve izazove. Želja je da što zdraviji da uđemo u kvalifikacije – rekao je Micić.

– Nemamo mnogo vremena za pripremu ovog turnira, tako da nećemo verovatno biti sinhronizovani kako bismo bili da imamo više vremena za rad. Lično mi je drago što se ovako veliki broj igrača odazvao. Oseća se lepa, homogena atmosfera – rekao je Micić.

Mladi centar Filip Petrušev takođe navodi da u ekipi vlada dobra energija.

– Saglasio bih se sa svim što su Kokoškov i Micić rekli. Provodimo više vremena zajedno kako bismo se svi dobro upoznali. Slušamo Igora, pokušavamo da se povežemo što više. Očekivanja su najveća – rekao je Petrušev.

Srbija prvu utakmicu u kvalifikacijama za Tokio igra u utorak od 20.15 protiv Dominikanske Republike, a dan kasnije je meč protiv Filipina.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike