Anđušić je sad veteran, uvek je lepo da igra pred navijačima, a u kvalifikacije se ide pozitivno

24.06.2021

13:10 >> 13:12

0

Sjajni bek je optimista pred početak kvalifikacionog turnira

Anđušić je sad veteran, uvek je lepo da igra pred navijačima, a u kvalifikacije se ide pozitivno
Copyright Danilo Anđušić, MN Press

Košarkaš Srbije Danilo Anđušić izjavio je da nacionalni tim u pozitivnom raspoloženju dočekuje olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu. 
 
Izabranici Igora Kokoškova imali su poslednju proveru pred kvalifikacije za OI. U hali “Aleksandar Nikolić” pred navijačima pobeđen je Meksiko 81:77, koji savladan i na Akropolis kupu u Atini. 
 
– Uvek je lepo igrati pred domaćom publikom i osetiti i taj vetar u leđa sa tribina. Drago nam je bilo što smo jednu pripremnu utakmicu odigrali u dvorani “Aleksandar Nikolić” – kaže Anđušić.

– Nije bila ista utakmica kao ona u Grčkoj, znali smo da će biti drugačije. Tamo smo ih dobili velikom razlikom, znali smo da će oni ozbiljnije izaći na ovaj meč. Mi nismo počeli kako treba, pre svega sa energijom. Oni su pogodili otvorene šuteve i imali rezultat. U drugom poluvremenu bilo je mnogo bolje. Imali smo razliku, na kraju je došao i mali pad koncentracije. Ali, bitno je da smo dobili utakmicu. Sa pozitivnom energijom ulazimo u kvalifikacioni turnir – rekao je Anđušić. 

Problem uigravanja

Srpski bek je upitan kako izgleda proces uigravanja tima, s obzirom na to da su se igrači u etapama priključivali reprezentaciji. 
 
– Teško je i to je nešto na šta moramo da se naviknemo od početka. Dosta igrača se priključilo pre desetak dana. Imali smo malo vremena za treninge i sve stvari radimo u hodu. Do turnira imamo nekoliko dana i verujem da ćemo dići formu i da će to mnogo bolje izgledati u nastavku – kaže Anđušić. 
 
Napadom srpskog tima sinoć komandovao kapiten Miloš Teodosić. 
 
– Mnogo je lakše igrati sa takvim plejmejkerom. Teo je jedan od najboljih u Evropi na toj poziciji deceniju i više. Kada dođe Vasilije Micić to će izgledati sjajno, jedva čekam da sve svi priključe, da svi budemo zdravi i spremni za turnir.

O svojim igrama u reprezentaciji

Osećam se kao veteran, posle toliko godina sam se vratio u reprezentaciju. Sve je drugačije, ja sam iskusniji. Uvek je isti osećaj i ponos igrati za svoju zemlju i to je ono što je najvažnije“, zaključio je Anđušić. 
 
Reprezentacija Srbije sutra ulazi u “balon”, a kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre počinje 29. juna. 
 
U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko. 
 
Samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike