Panatinaikos sada vlada i Grčkom: Zeleni posle evroligaške uzeli i nacionalnu titulu (FOTO/VIDEO)

14.06.2024

23:36

0

Autor: D. N.

Kakva sezona za atinske "zelene" koje je predvodio Ergin Ataman

Panatinaikos sada vlada i Grčkom: Zeleni posle evroligaške uzeli i nacionalnu titulu (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su titulu šampiona Grčke, pošto su pobedili Olimpijakos 87:82 u petom meču finala plej-ofa nacionalnog prvenstva. Tako su evropskoj dodali i nacionalnu titulu.

Košarkaši Panatinaikosa su do rekordne 41. titule u istoriji kluba stigli serijom 3:2 u pobedama. Titula je još draža, ako se zna da se do nje došlo protiv najvećeg rivala koji je u seriji poveo sa 2:0. Ali je onda usledio veliki preokret u režiji ekipe koju vodi Ergin Ataman.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kostas Slukas sa 29 poena (6/9 za dva, 4/5 za tri), pa se ispostavilo da je baš on "presudio" bivšem klubu. Podsetimo, njegov prelazak u redove najvećeg rivala digao je veliku "prašinu" u Grčkoj.

Džerijan Grent je dodao 15 poena, dok je nekadašnji igrač Partizana, Matijas Lesor ubacio 11, uz pet skokova.

U redovima Olimpijakosa istakli su se Alek Piters sa 21 i Kostas Papanikolau sa 18 poena. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov u porazu svog tima zabeležio je 17 poena (8/11 za dva) i 12 skokova. Ali taj dabl-dabl je nažalost bio nedovoljan.

Filip Petrušev je imao znatno skromniji učinak, od samo dva poena i jednog skoka, za nešto više od pet minuta na parketu.

Tokom meča viđena je i jedna situacija, bolna za Kendrika Nana, koji je meč završio sa 13 poena. Posle sudara sa Grentom, polomljena su mu čak tri zuba.

Pogledajte i kako se slavilo u redovima "zelenih". Ovo je slavlje Slukasa i Atamana.

Ovako se slavilo na tribinama.

A navjačima se na kraju obratio i vlasnik kluba DImitris Janakopulos, koji doduše nije imao pravo da bude na utakmici, zbog kazne.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike