On njima rekao "kriminalci", oni njemu izrekli rigoroznu kaznu: Vlasnik Panatinaikosa "udaren po džepu", ali to nije jedina sankcija (FOTO)

12.06.2024

19:02

0

Autor: D. N.

Sve se dešava uoči četvrte utakmice finala koja može da reši pitanje prvaka

On njima rekao "kriminalci", oni njemu izrekli rigoroznu kaznu: Vlasnik Panatinaikosa "udaren po džepu", ali to nije jedina sankcija (FOTO)
Copyright MN Press

Dimitris Janakopulos je kažnjen i to drastično. Košarkaški savez Grčke je prvog čoveka Panatinaikosa kaznio novčano, ali i suspenzijom. I to zbog izjava posle meča sa Olimpijakosom.

- Dimitris Janakopulos, vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos, privremeno je kažnjen zabranom prisustva na košarkaškim utakmicama u periodu od tri meseca i novčanom kaznom od 30.000 evra zbog svojih postupaka i izjava koje predstavljaju klevetu sporta, a koje su se dogodile tokom i nakon završetka prvenstvene utakmice Olimpijakosom 7. juna - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, kontroverzni vlasnik "zelenih" je tamošnji savez nazvao "kriminalnom organizacijom". I zbog toga će morati da snosi odgovornost.

Ali nije samo Janakopulos kažnjen. Njegov klub će morati da plati 50 hiljada evra, a najveći rival, Olimpijakos 10 hiljada. Igrači crveno-belih Tomas Vokap i Ajzea Kenan moraće da plate 3.000, odnosno 5.000 evra zbog neprimerenog ponašanja.

Olimpijakos trenutno vodi u finalnoj seriji 2:1 i od 20 sati i 15 minuta ima priliku da osvoji titulu šampiona Grčke.

Podsetimo, PAO je prvak Evrope, ali je trenutno Olimpijakos bliži tituli u Grčkoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike