Ovo nije dobro: Zabrinut za evropsku košarku, ali se dotakao Dražena Petrovića i Jokića!

28.05.2024

18:48

0

Najpoznatiji menadžer u Evropi uporedio legendarnog igrača i centra Denvera

Ovo nije dobro: Zabrinut za evropsku košarku, ali se dotakao Dražena Petrovića i Jokića!
Copyright AP Photo/Alex Brandon Profimedia MN press

Najpoznatiji košarkaški menadžer u Evropi Miško Ražnatović govorio je za španske medije o najboljem košarkašu sveta Nikoli Jokiću, ali je istakao da je njemu bio idol Dražen Petrović.

- Dražen Petrović je moj idol od detinjstva i zahvaljujući njemu koristio sam broj 4, i u mojoj e-mail adresi i imenu na društvenim mrežama, ali Nikola Jokić je trostruki NBA MVP, jedino su četiri igrača u istoriji košarke bolja od njega. Zato nije teško dati odgovor na pitanje ko je za mene najbolji evropski igrač ikada, iako priznajem da je teško porediti različite ere - poručio  je Ražnatović.

On se dotakao i evropske košarkaš, napominjući da je zabrinut za njenu budućnost. 

- Zaljubljen sam u evropsku košarku. Ona je moj posao, volim Evroligu, ali mislim da ona nema svetlu budućnost. NBA ima sve više finansijskog prostora, kao i mesta u timovima, a NBA G liga, kao i univerzitetska košarka, pokazuju se puno više finansijski isplativijim za sve igrače, što naravno odvlači i sve više mladih igrača koji odlaze u Severnu Ameriku. Evropske ekipe u isto vreme odbijaju da daju pravu priliku nadolazećim talentima i imaju sve starije ekipe. Stvarno ne znam ko će biti lica Evrolige za tri ili četiri godine. Jednostavno sam zabrinut oko košarke u Evropi. Nema sumnje da je takmičenje zanimljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kao što su Spanulis, Diamantidis ili Navaro. Voleo bih da nisam u pravu, ali oko ovih stvari obično jesam - zaključio je Ražnatović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike