Poznati srpski glumac u ulozi oca Dražena Petrovića: Počelo snimanje filma o legendarnom košarkašu (FOTO)

27.09.2023

09:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Priča će obuhvatiti sve najvažnije faze života čuvenog sportiste do tragične pogibije 1993. godine

Poznati srpski glumac u ulozi oca Dražena Petrovića: Počelo snimanje filma o legendarnom košarkašu (FOTO)
Dražen Petrović - Copyright AP photo

Reditelj Danilo Šerbedžija počeo je snimanje filma "Nešto jače od mene - priča o Draženu Petroviću", a premijera je planirana za 22. oktobar 2024. godine, kada bi čuveni košarkaš proslavio svoj 60. rođendan, navodi se na sajtu Hrvatskog audio vizuelnog centra (HAVC).

Petrovića (1964-1993) igra mladi glumac Domagoj Nižić, a kao dečaka Tonko Stošić, učenik sedmog razreda. Šerbedžija je snimanje filma počeo u petak u Šibeniku "nakon opsežnih priprema", prema scenariju Ivana Turkovića-Krnjaka, navodi HAVC.

Printscreen/YouTube
 

"Priča filma će obuhvatiti sve važnije faze života Dražena Petrovića, od detinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i Americi, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine", naglašava se u zvaničnom sinopsisu filma.

Kako je najavljeno, Draženovu majku glumiće Zrinka Cvitešić, oca Joleta Petrovića srpski glumac Dragan Mićanović, a starijeg brata Aleksandra Petrovića će kao dečaka igrati Šibenčanin Lovre Tanfara.

Veliko uzbuđenje i odgovornost

Cvitešić je rekla da joj je "kroz ulogu majke najvažnije da pokaže kako su briga, ljubav, vaspitanje i podrška najvažniji temelji na kojima dete može stasati u čoveka s velikim č”, dok je Mićanović dodao da su svi u ekipi svesni da rade "nešto lepo i vredno".

- Kada radite film o tako voljenoj osobi kakva je bio Dražen, koji je svojim radom i talentom inspirisao toliko klinaca toga doba, a i mnoge buduće generacije, uzbuđenje je veliko kao i odgovornost - ocenio je glumac.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka, a koproducenti su RTG Pictures iz Amerike, Living pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije. Pokrovitelj filma je Hrvatski olimpijski odbor, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska radio-televizija, Grad Zagreb, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike