Jokić obara još jedan rekord! Novi ugovor se sprema, "kote" se milioni!

28.05.2024

11:45

0

Autor: A. S.

Rekord Luke Dončića je bio kratkog daha

Jokić obara još jedan rekord! Novi ugovor se sprema, "kote" se milioni!
Luka i Nikola - Copyright Profimedia

Iz sezone u sezonu, plate NBA igrača rastu. Dobrim ugovorom se može pohvaliti i aktuelni MVP lige, Nikola Jokić, kao i Luka Dončić, koji je trenutni rekorder.

Ali, rekord Slovenca bi uskoro mogao biti srušen, a Jokić je taj koji bi uskoro mogao da postane prvi košarkaš u istoriji koji će na konto ugovora zaraditi više od 400 miliona dolara! 

Prema poslednjim informacijama, Jokića čeka novi ugovor i to naravno super maksimalni i to jer je liga rešila da poveća budžete klubovima za plate.

Naime, ideja iz najjače lige na svetu je da se u naredno periodu potpišu ugovori za TV prava vredni više od sedam milijardi dolara, koji će doprineti i rastu plata igrača.

Drugim rečima, timovi će u narednim godinama biti u prilici da za plate igrača izdvoje 200 miliona dolara, što znači da će najbolji igrač ekipe moći da zarađuje oko 35 posto budžeta, a kako ta cifra raste iz sezone u sezonu, u petoj godini bi mogla da naraste do nešto manje od 100 miliona.

Jasno je da je Jokićev ugovor prvi koji može da uđe u istoriju tako što će probiti granicu od 400 miliona.

Somborac je pod ugovorom sa Denverom do 2028. godine, a prema navodima iz Amerike, takav ga očekuje potpisivanje ugovora kojim će zarađivati u prvoj sezoni 72.253.335 dolara, a u petoj 95.374.402 dolara. Kada se sve preračuna, za novih pet sezona ugovora, Nikola može da inkasira 419.069.343 dolara

Inače, ukoliko dođe do ovog potpisa, Luka Dončić više neće biti rekorder. Slovenac je nedavno ispunio uslove za potpisivanje najvećeg ugovora u istoriji NBA lige i to vredan 346.338.300 dolara. 

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike