Njima je zasmetala Jokićeva dominacija: Poznato ko je glasao protiv Nikole, jednom ponovo smeta boja kože!

24.05.2024

11:03

0

Autor: A. S.

Užasno

Njima je zasmetala Jokićeva dominacija: Poznato ko je glasao protiv Nikole, jednom ponovo smeta boja kože!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Srpski centar Nikola Jokić tekuću sezonu u NBA ligi nije završio na način na koji je to priželjkivao, ali jeste novom MVP nagradom, koja iole uspeva da mu pruži utehu u momentima kada je takmičenje okončano u polufinalu plej-ofa.

Treće Nikolino priznanje stiglo je pred početak duela sa Minesotom, a u međuvremenu je obelodanjeno i kako je ko glasao. Tako je poznato da je Nikola dobio ukupno 926 poena, od maksimalnih 999, a interesantno je i ko se našao na strani onih koji nisu pružili podršku.

Od članova žirija, njih 99, Nikola je dobio 79 glasova za prvo mesto, 18 za drugo, dok su trojica bila za treće mesto.

Javnost se odmah zainteresovala za imena te trojice, pa je ubrzo i to otkriveno - bivši košarkaši Greg Entoni i Kendrik Perkins su smatrali da Nikola ne zaslužuje MVP priznanje.

Obojica su veću pažnju na sebe skrenuli izjavama po završetku karijere i to veoma često protiv Jokića. 

Dobro je poznat stav Perkinsa koji se prošle sezone redovno oglašavao na temu dodele MVP priznanja i bio na strani Džoela Embida, pa je čak u celu priču upleo i faktor "rasizma" i to stavom da je Nikola do prethodnih nagrada, (iz 2021. i 2022. godine) stigao samo "zato što je belac".

- Setite se 2006. godine kad je Stiv Neš osvojio MVP nagradu, tad je Kobi Brajant imao u proseku 35 poena po meču? Kako to nije uspeo da osvoji? Dakle, samo Neš, Jokić i Novicki nisu bili u deset najboljih strelaca lige. Nemojte mi to da je Jokić sada prvi na zapadu, prošle godine je bio šesti. Zašto za neke druge pomeramo granice, a druge ne? - rekao je Perkins i bez uvijanja opet stavio "boju" i poreklo igrača ispred pravih kvaliteta.

On je ove sezone u trci za MVP priznanje prednost dao  Šej Gildžes-Aleksanderu i Džejlinu Bransonu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike