Večiti finalista igra za prsten! Pogledajte "metlu" Bostona u FULL HD formatu!

28.05.2024

07:44

0

Autor: A. S.

Čeka se Dalas

Večiti finalista igra za prsten! Pogledajte "metlu" Bostona u FULL HD formatu!
Džejson Tejtum - Copyright Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Poslednjih godina važe za "večne finaliste", pa su košarkaši Bostona i sada potvrdili svoje mesto u borbi za šampionski prsten i to nakon što su deklasirali Indijanu u finalu Istočne konferencije sa 4-0.

U četvrtom meču koji je igran noćas, Seltiksi su trijumfovali sa 105:102, a ključna je bilo trojka Derika Vajta na 43 sekunde pre kraja.

Vajt nije bio najefikasniji, završio je meč sa 16 poena, ali svakako da je meč viner ovog susreta. Džejlen Braun je predvodio Boston sa 29 poena, dok je Džejson Tejtum dodao tri manje.

Indijana je i na ovom susretu igrala bez ponajboljeg igrača Tajrisa Halibartona, pa je pretrpela i drugi poraz na svom terenu. Možda bi situacija bila drugačija da su bili kompletni, možda bi bar u jednom susretu sačuvali prednost koju si imali tokom duela, a ne gubili u poslednjim sekundama, možda, ali...

Inače, ovaj susret nije mogao da prođe bez nervoze i zategnutosti, pa je u jednom momentu došlo i do koškanja. Nervozni centar Pejsersa, Majls Tarner patosirao je Vajta, a onda se uključio i Braun, pa je došlo do guranja i između njega i Brauna. Varnice su se ubrzo smirile, 
Tarner i Braun su dobili po tehničku, pa je meč nastavljen.

Seltiksi sada mogu da se spremaju za veliko finale, drugo u poslednje tri godine, u kome će im rival biti bolji iz duela Dalas - Minesota, a Maveriksi su na korak od trijumfa, s obzirom da vode sa 3-0.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike