Zvezda se mučila sa FMP-om: Panteri pokazali zube u Pioniru, ali onda je na scenu stupio MVP!

24.05.2024

22:16

0

Jago u finišu treće četvrtine slomio otpor ekipe iz Železnika

Zvezda se mučila sa FMP-om: Panteri pokazali zube u Pioniru, ali onda je na scenu stupio MVP!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 97:87 u prvom meču polufinalne serije Superlige Srbije.

 

 

Odlično su domaći otvorili susret u dvorani "Aleksandar Nikolić". Jago dos Santos je sa čak tri trojke stigao do brzih 9 poena. Imala je Zvezda dvocifrenu prednost sve do finiša druge deonice kada je FMP preko Jovana Novaka i Matica Rebeca stigao na samo -3 (45:42).

Nastavili su Panteri sa odličnom igrom i u nastavku meča. Imali su puleni Saše Nikitovića sredinom treće četvrtine i prednost od 57:55, ali onda se ponovo "upalio" omaleni Jago. MVP finala AdmiralBet ABA lige je ubacio šest uzastopnih poena za 61:57, nakon njegove minijature, povratka za goste iz Železnika nije bilo.

U poslednjih 10 minuta Crvena zvezda je podigla svoj nivo igre. Četiri minuta pre kraja videli smo i maksimalnih +17 (90:73). Do kraja meča FMP je ublažio poraz - 97:87.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Jago Dos Santos sa 25 poena uz 6 asistencija, Luka Mitrović je upisao dabl-dabl učinak od 15 poena i deset skokova. Priliku je na kraju meča dobio i mlađani Andrej Kostić.

Na drugoj strani su se istakli Matić Rebec sa 16, Aleksa Stepanović sa 15 postignutih poena i Jovan Novak koji je ubacio 12 uz pet asistencija.

Druga utakmica polufinalne serije na programu je u ponedeljak od 20 časova. Plasman u finale obezbediće ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Blog uživo

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - U samom finišu meča u listu strelaca upisao se i mladi Kostić - 97:87.

38. minut - Ovde je sve gotovo. Aktuelni šampion iskusno privodi utakmicu kraju uprkos seriji od 4 uzastopna poena gostiju - 90:77.

36. minut - Ubedljivih nekoliko minuta Zvezde koje kruniše Dalibor Ilić pogotkom za tri  - 90:73

34. minut - Lazarević gazi liniju za tri, ipak su samo dva poena za krilo crveno-belih - 83:71.

32. minut - Serija od 10:2 na krilima Teodosića koji je ubacio dve trojke. Osetna prednost na strani domaćina  - 81:67.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - FMP je imao odlične trenutke u trećoj deonici. Panteri su prvi put na meču stigli do vođstva, ali je MVP finala AdmiralBet ABA lige Jago pokazao svoj kvalitet. Pred ulazak u poslednji kvatral domaćin ima prednost od 70:65.

28. minut - Šest uzastopnih poena Jaga dos Santosa! Zvezda na krilima Brazilca stiže do nove prenodsti - 61:57.

26. minut - Odlična igra FMP-a i preokret preko Jovana Novaka. Plejmejker je pogodio za tri, u njegovom stilu, s jedne noge - 55:57.

24. minut - Davidovac je pogodio za tri, a onda je Jago sa slobodnih bacanja za +5. Međutim, Stepanović atraktivno zakucava i spušta na 54:51.

22. minut -  Koš za koš na startu treće deonica, a onda je FMP stigao do izjednačenja preko Kuzmića - 49:49.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

 

20. minut - Jovan Novak je razigrao svoje saigrače. FMP se razigrao u završnici poluvremena i tako stigao na samo -3. Crveno-beli nakon 20 minuta imaju prednost od 45:42. Nedović je sa 12 poena najefikasniji kod domaćina, Pantere predvodi Stepanović sa 9.

18. minut - Nekoliko minuta bez poena Zvezde prekinuo je Nedović za pet uzastopnih poena. Ponovo aktuelni šampion ima dvocifrenu prednost - 43:33.

16. minut - FMP sa dve trojke u kratkom intervali spušta prednost crveno-belih na "samo" +10 - 38:28

14. minut - Šaranović je iskoristio neozbiljnost Teodosića u odbrani. Rebec je iz auta uposlio mladog igrača koji je pored iskusnog pleja pogodio za tri - 35:20.

 

 

12. minut - Teodosić je uzeo stvar u svoje ruke. Prvo pogodak sa poludistance, a onda i fenomenalna asistencija za Mitrovića. Sa druge strane precizni su bili Novak i Subotić - 31:17

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Odlična prva deonica Zvezde - 27:13. Kontrolisali su izabranici Janisa Sferopulosa situaciju od samog starta meča. Jago dos Santos je najefikasniji pojedinac sa 9 poena.

8. minut - Nekoliko loših napada sa obe strane. Imao je Subotić 2+1, ali je promašio slobodno bacanje - 23:11.

6. minut - Rafalna paljba Zvezde! Jago je pogodio daleku trojku od tablu, a onda je Bolomboj pogotkom u stilu Printezisa oduševio sve u dvorani. FMP je odgovorio Simovića. Ipak, već sada crveno-beli imaju osetnu prednost - 21:9.

4. minut - I Bolomboj pogađa sa distance. Crveno-beli isključivo pogađaju za tri - 12:4

2. minut - Odličan početak domaćina. Jago dos Santos i Nedović su doneli prednost od 9:4. Saša Nikitović je zatražio tajm-aut.

Janis Sferopulos poziva na oprez

- Igramo prvu utakmicu polufinala Srpske lige. Prva stvar koju moramo da uradimo je da okrenemo novi list i stranicu naše knjige. Izuzetno poštujemo ekipu FMP-a znamo da imaju ekstra motivaciju. Zato moramo da budemo vrlo koncentrisani, da se držimo našeg plana i igramo našu igru - rekao je grčki trener.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike