Šok za Zvezdu! Titula AdmiralBet ABA lige ne garantuje mesto u Evroligi!

23.05.2024

19:45

0

Autor: A. Š.

Generalni menadžer elitnog takmičenja Paulijus Motejunas najavio promene u raspodeli specijalnih pozivnica

Šok za Zvezdu! Titula AdmiralBet ABA lige ne garantuje mesto u Evroligi!
Košarkaši Crvene zvezde - Copyright MN Press

Vratila se Crvena zvezda na regionalni tron posle godinu dana pauze, a samo nekoliko dana pošto su u finalu plej-ofa regionalnog takmičenja savladali Partizan, klubu za Malog Kalemegdana je iz Barselone stigao „hladan tuš“.

Generalni menadžer Evrolige Paulijus Motejunas je u razgovoru za portal „Basket news“ istakao da plasman u nacionalnom šampionatu više nema nikakvu težinu u odluci ko će nastupati u elitnom takmičenju.

- Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija - pobediš i uđeš. Mesto u domaćim šampionatima više nije važno – kazao je Motejunas i dodao:

- Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju - rekao je Motejunas uz obrazloženje da će konačnu odluku doneti klubovi sa stalnim licencama Evrolige.

Zanimljivo, u ovoj novoj raspodeli karata sigurno evroligaško mesto naredne sezone nema ni berlinska Alba, pa će tako pored crveno-belih i Nemaca za vajld kartu elitnog takmičenja konkurisati još Partizan, Valensija i Virtus.

- Nama je stalo do Belina, ali oni su jedan od pet – kazao je Motejunas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike