Ozvaničeno, Dubai ulazi u AdmiralBet ABA ligu! Evo i od kada

24.05.2024

15:43

0

Autor: D. N.

Višemesečne najave su dobile i zvaničnu potvrdu

Ozvaničeno, Dubai ulazi u AdmiralBet ABA ligu! Evo i od kada
Copyright MN Press

Novi član AdmiralBet ABA lige, od petka i zvanično je Dubai. Vest je i potvrđena na sajtu regionalnog takmičenja. Tako da su najave iz proteklog perioda dobile i potvrdu. Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će već od naredne sezone.

- U skladu sa odlukom koja je doneta na Skupštini (AdmiralBet) ABA lige i nakon što je usvojen dogovor vlasnika, sa Dubaijem je potpisan višegodišnji ugovor. Time su ispunjeni svi uslovi za sportsku i poslovnu saradnju počevši od učešća Dubaija u ABA ligi u sezoni 2024/25.

Tokom intenzivne i otvorene komunikacije, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta. Ovo je projekat od koga svi partneri očekuju korist, ne samo ABA liga već i svi klubovi i Dubai, ali i košarka generalno - dodaje se u saopštenju.

- Pridruživanje Dubaija ABA ligi je iz mnogih aspekata specifičan sportsko-poslovni projekat. On predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali i idealnu priliku da se ostvare dva cilja. Prvo, da se pojača kvalitet takmičenja i drugo da se otvore vrata novog tržišta što će potvrditi želju ABA lige da pokrene profitabilnije operacija u korist svih vlasnika - rekao je za sajt ABA lige direktor lige Dubravko Kmetović.

Usledila je i reakcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Oduševljeni smo što postajemo deo ABA lige, takmičenja i regije u kojoj su ponikli i u kojoj rastu neki od najvećih talenata košarke. Radujemo se domaćinstvima u Dubaiju, u "Koka-Kola Areni". gde će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljuje, upravi ABA lige i klubovima na saradnji i posvećenosti tome da dovedemo ABA ligu u naš grad - poručio je predsednik Dubaija Abdula Seid Al Nabodah.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike