Dubaiju se otvaraju vrata! AdmiralBet ABA liga menja statut!

21.02.2024

17:02

0

Autor: D. N.

Radnu grupu čine predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone

Dubaiju se otvaraju vrata! AdmiralBet ABA liga menja statut!
Detalj sa finala ABA lige Partizan - Crvena zvezda - Copyright MN Press

U AdmiralBet ABA ligi spremaju se promene. Tako je "zum sastanku" predstavnika klubova iz regionalnog košarkaškog takmičenja odlučeno da se oformi Radna grupa koja će pripremiti izmene Statuta do Skupštine planirane za 12. mart.

Pripremu izmena Statuta uradiće advokati članova Radne grupe u kojoj su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone. A sve bi trebalo da bude verifikovano na Skupštini, prenosi Sportski žurnal.

Istovremeno tom promenom će se omogućiti i uključenje kluba iz Dubaija u ligu, što je preduslov takmičenja novog kluba u Evroligi ili Evrokupu, koji su svojevremeno postavili španski evroligaši.

Za sada je Dubai na zahtev prvog čoveka podgoričkog tima Dragana Bokana na čekanju, sve dok se ne izvrši transformacija u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Prema informacijama dobro obaveštenih izvora u novi Statut biće uneta i izmena o ispadanju, odnosno ulasku u elitno regionalno takmičenje. Nov predlog je da samo ispada samo poslednjeplasirani tim, a da pobednik ABA 2 lige ulazi bez obzira da li je iz zemlje koja ima popunjenu kvotu.

Istovremeno, Radna grupa će raditi i na novom predlogu o TV pravima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike