Partizan zgromio Budućnost, Obradović doneo loše vesti pred finale: Tako je kako je

10.05.2024

21:50

0

Autor: P.K.

Trener crno-belih razmišlja samo o košarci

Partizan zgromio Budućnost, Obradović doneo loše vesti pred finale: Tako je kako je
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan i Budućnost su igrali prilično ujednačeno u prvom poluvremenu, gde su gosti iz Podgorice stekli ključnu prednost.

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao znatno bolje i jače u odbrani i na kraju ubedljivo slavio u uzbudljivoj utakmici u Areni.

Svoj komentar posle meča dao je trener crno-belih Željko Obradović:

- Čestitke mojim igračima. Očekivano, majstorica na veoma visokom nivou. Budućnost je u prvom. poluvremenu igrala jako dobro i pogađala mnogo šuteva... Ključne stvari su se desile kada smo od 48:56, njihova najveća prednosti, došli do 94:75, dakle parcijal 46:19 za nas. Sve je izgledalo mnogo bolje kada smo promenili odbranu, iako ni u prvom poluvremenu nije bilo toliko loše. Hvala navijačima koji su nas bodrili, bilo ih je više od 15.000, što je impresivno. Na kraju mislim da smo zasluženo pobedili. Hvala im na svemu, sada treba da se odmorimo i da se spremimo za finale.

Trener Žakelj jerekao da je možda ključni trenutak bio vaš pritisak na Rajtu.

- Imali smo tu ideju da ga pritisnemo, pokušavali smo da radimo to ne samo na njemu, ali je jasno da je on igrač koji je bitan. Probali smo da ih usporimo i mislim da smo uspevali. Odbrana u velikoj, velikoj meri u drugom poluvremenu je bila dobra. Bio je jedan primer kada su Kaminski i Ponjitka skočili, pa izgubili loptu… Bolje je i dvojica nego niko.

Sprema se novo finale protiv Crvene zvezde, da li možda strepite od tenzija i atmosfere i svega što se dešavalo u poslednje dve godine?

- Ja sam i u najavi ove utakmice pozivao navijače na fer i sportsko navijanje. Ja mogu samo da nastavim da se ponašam kako se ponašam tokom tri godine od kako sam se vratio u Partizan. I ne mogu nikako drugačije, jer je to ono što osećam duboko u meni. Ono o čemu razmišljam je priprema košarkaške utakmice protiv velikog rivala pred njihovim navijačima. Znamo vrlo dobro kako je to, imamo iskustva, pripremićemo se i mislim da ćemo moći da odigramo dobro.

Da li će neko od igrača koji su bili van tima možda biti sposobni da pomognu na početku serije?

- Ne verujem. Mislim da ni Balša (Koprivica) ni Ognjen (Jaramaz), ne verujem da mogu da nam pomognu zbog povreda koje imaju. Nažalost, to je tako.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike