NBA liga se oglasila nakon Jokićevog priznanja: To je za priču!

10.05.2024

07:42

0

Autor: A. S.

Niko nije ostao imun, a Ameri su morali da priznaju dominaciju

NBA liga se oglasila nakon Jokićevog priznanja: To je za priču!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski centar Nikola Jokić prethodne noći je dobio i treće MVP priznanje u NBA karijeri i tako potvrdio apsolutnu dominaciju.

Jokić je postao tek deveti igrač sa tri ili više MVP titule, pa se sada nalazi u izabranom društvu u kome su Karim Abdul-Džabar (6), Majkl Džordan (5), Bil Rasel (5), Vilt Čemberlen (4), Lebron Džejms (4), Mozes Meloun (3), Leri Bird (3) i Medžik Džonson (3).

Da je bilo pravde, verovatno bio se sada pisalo i govorilo i o četvrtoj MVP tituli u nizu, ali je samo Amerikancima poznato zašto je prošle sezone nagrađen Džoel Embid. Ipak, to ne baca senku na njegove sjajne partije, pa je s pravom i dobio najveći broj glasova - 79, naspram 15, koliko je sakupio Šej Gildžus Aleksander i četiri za Luku Dončića.

O svemu su se oglasili i iz najjače lige sveta.

 

 

- Došao je iz Srbije kao 41. pik Denvera i doneo im prvu šampionsku titulu u istoriji franšize. Put Nikole Jokića do tri priznanja za najkorisnijeg igrača je za priču - navodi se na zvaničnim profilima NBA lige na društvenim mrežama, a potom su pobrojani svi uspesi srpskog centra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike