Bivši NBA šampion ide u zatvor! "Mutio" sa zdravstvenim osiguranjem, prijavio da je kod zubara na Beverli Hilsu, a on u Parizu! (FOTO)

09.05.2024

21:31

0

Autor: D. N.

I posle boravka iza rešetaka imaće brojnih obaveza

Bivši NBA šampion ide u zatvor! "Mutio" sa zdravstvenim osiguranjem, prijavio da je kod zubara na Beverli Hilsu, a on u Parizu! (FOTO)
Copyright Profimedia

Bivši NBA košarkaš Glen Dejvis osuđen je na tri i po godine zatvora zbog prevare, prenosi američki ESPN.

"Big Bejbi", kako je nadimak ovog 38-godišnjaka, je uz 40 meseci zatvora dobio i tri godine uslovno pod nadzorom zbog prevare i krađe u vezi sa programom zdravstvenog osiguranja NBA lige.

Više od 20 ljudi, uključujući i brojne igrače poput Terensa Vilijamsa i Kijona Dulinga je osuđeno u tom slučaju zbog podnošenja lažnih medicinskih izveštaja u NBA Program za zaštitu i dobrobit igrača.

Dejvis uz kaznu zatvora mora da plati i 80.000 dolara, a kada bude izašao sa robije, uz nadgledanje na slobodi, moraće da ide i na obuku upravljanja finansijama i na obavezno lečenje od droge. Njegova advokatica Sabrina Šrof je odbila da da komentar na ceo slučaj.

Mediji su takođe naveli da su Dejvis i ostali osuđeni izveli prevaru u vrednosti od pet miliona dolara i to u poslednje četiri godine. Na primer, tražili su isplate za medicinske usluge koje nikada nisu ni pružene.

Tako je na primer Dejvis podigao 132 hiljada dolara na ime različitih intervencija. Jednom je naplatio 27.200 dolara za stomatološke usluge, koje takođe nisu pružene. Dokazano je da je on umesto kod zubara na Beverli Hilsu bio u Las Vegasu, a zatim odleteo za Pariz istog dana. To je utvrđeno istragom, pošto je na osnovu signala mobilnog telefona utvrđeno gde je zaista bio.

Dejvis je igrao je u NBA ligi od 2007. do 2015. godine i to za Boston Seltikse, Orlando Medžik i Los Anđeles Kliperse. Najduže se zadržao u Bostonu sa kojim je 2008. osvojio titulu prvaka NBA lige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike