Partizan i Zvezda zakazuju derbi u finalu AdmiralBet ABA lige? Večiti imaju prve meč lopte!

07.05.2024

06:46

0

Autor: A. Š.

Crno-beli gostuju u Morači, crveno-beli na Novom Beogradu

Partizan i Zvezda zakazuju derbi u finalu AdmiralBet ABA lige? Večiti imaju prve meč lopte!
Kevin Panter i Džoel Bolomboj - Copyright MN Press

Večeras bismo mogli da dobijemo finaliste AdmiralBet ABA lige. Ukoliko Partizan i Crvena zvezda slave u drugim mečevima polufinalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja u borbi za jadranski tron imaćemo gledaćemo reprizu prošlosezonskog finala, ali sa nešto drugačijim ulogama.

Teži posao bez dileme čeka regionalnog vladara. Košarkaši Partizana od 18 časova gostuju u Morači protiv Budućnosti, a uoči meča trener Valjka Željko Obradović istakao je i jednu okolnost na koju crno-beli nisu navikli u poslednje dve sezone.

- Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji meč - rekao je najtrofejniji trener Evrope.

Veliki optimizam vlada i među „đetićima“, koji se uzdaju i u gromoglasnu podršku punih tribina „Morače“.

- Nemam nikakvu dilemu da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta. Očekujem sjajnu atmosferu, ogromnu podršku, i uz popularnih huk Morače kadri smo da slavimo protiv Partizana – kazao je centar Budućnosti Kenan Kamenjaš.

Odmah po završetku meča u Podgorici fokus ljubitelja košarke u regionu prebacuje se na Novi Beograd, gde će od 20 časova u Hali sportova „Ranko Žeravica“ Mega ugostiti Crvenu zvezdu.

- Znamo šta treba da korigujemo u odnosu na prvu utakmicu da bismo i dalje bili konkurentni. Nadam se da će publika na Novom Beogradu uživati u dobroj plej-of kosarci - rekao je trener Mege Marko Barać.

I da se vratimo na početak i priču o promenjenim ulogama ukoliko beogradski večiti rivali večeras budu uspešni. Naime, ako u finalu doigravanja AdmiralBet ABA lige budemo ponovo gledali Partizan i Crvenu zvezdu, razlika u odnosu na prošlu sezonu biće to što će prednost domaćeg terena ovoga puta imati crveno-beli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike