Obradović čestitao Budućnosti i održao čas gospodstva u Podgorici: Ne nameravam da odustanem od toga!

07.05.2024

21:35

0

Autor: A. Š.

Partizan je poražen u drugom meču polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Obradović čestitao Budućnosti i održao čas gospodstva u Podgorici: Ne nameravam da odustanem od toga!
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Partizana nisu iskoristili prvu meč loptu za plasman u finale AdmiralBet ABA lige. Budućnost je u Podgorici uspela da savlada regionalnog vladara u drugom meču polufinalne serije plej-ofa i tako je vrati na majstoricu u Beograd.

- Prva stvar koju želim da uradim je da čestitam Budućnosti na pobedi. Serija je 1:1, nije bitno da li je pola koša ili 10 ili kako god, rezultat je važan, pobeda, serija se vraća u Beograd – kazao je posle meča trener Partizana Željko Obradović, uz osvrt na sam meč:

- Mislim da smo igrali prilično dobro. Imali smo pet izgubljenih lopti za redom, Budućnost je uspela da se vrati. Onda su oni imali dobijenu utakmicu, a mi smo igrali agresivnu odbranu, poentirali iz teških situacija a promašivali otvorene šuteve. Borbenost je bila na nivou, ali biće potrebno malo više da bismo se plasirali u finale.

Zakuvalo se u Morači početkom četvrte deonice kada je prilikom isključenja Frenka Kaminskog došlo do nešto burnije reakcije navijača domaćeg tima. 

- Moja poruka je ona od prvog dana od kada sam se vratio u Partizan. Ovo je samo košarka i treba da se završi pričom o košarci. Nikakve tenzije nam ne trebaju. Mi smo klub koji sa ekipom Budućnosti gaji odlične odnose. Koristim priliku da pozovem navijače Partizana da navijaju fer i korektno i da bolji treba da ide u finale. To je jedina poruka koju dajem od prvog dana od kako sam se vratio u Partizan – istakao je najtrofejniji trener Evrope naglasivši da nema nameru da odustane od svojih principa.

- Smatram da su te stvari najbitnije u našim životima. Treba da budeš čovek i da se ponašaš fino, kulturno i pristojno. Vi imate i neke druge primere. Pero je kod vas, nije kod mene... - zaključio je Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike