Evroliga ne staje, PAO opet na tapetu! Prvo saopštenje, a sada i disciplinci "kreću u akciju"

25.04.2024

16:12

0

Autor: D. N.

Sve je krenulo posle poraza od Makabija

Evroliga ne staje, PAO opet na tapetu! Prvo saopštenje, a sada i disciplinci "kreću u akciju"
Copyright MN Press

Posle objave u kojoj se izražava razočaranost zbog izjava Ergina Atamana i uprave Panatinaikosa, Evroliga je navela i da je pokrenuta istraga protiv turskog trenera.

- Izjave Atamana daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranih napada, pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet sudija, vršenje dodatnog pritiska na njih i organizaciju lige - pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve.

Evroliga takvo ponašanje neće tolerisati. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se dogodili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, kada je Ataman sprečio novinare da obavljaju svoj posao - navedeno je u saopštenju Evrolige.

Podsetimo, u prvoj utakmici četvrtfnala Evrolige, PAO je u Atini izgubio od Makabija. Tada je Turčin bio nezadovoljan suđenjem, koje je i javno komentarisao. Posle toga se oglasio i klub koji je dodao da "ne bi voleli da tužne stvari koje se trenutno u svetu dešavaju u ratom zahvaćenim područjima utiču na košarku". Pojašnjenja radi, reč je o ratnim sukobima širom sveta.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige između Panatinaikosa i Makabija igra se večeras od 20.15 u Atini.

Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike