Panatinaikos opleo po Evroligi i Makabiju: Ekipa iz Tel Aviva nas je pobedila samo zbog sukoba Izraela i Palestine

24.04.2024

16:35

0

Atinski velikan ogorčen

Panatinaikos opleo po Evroligi i Makabiju: Ekipa iz Tel Aviva nas je pobedila samo zbog sukoba Izraela i Palestine
Copyright Profimedia/IMAGO

Panatinaikos poražen je od Makabija na svom parketu sa 91:87 u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige. Zeleni se nisu pomirili sa neuspehom, nakon izjave Ergina Atamana, oglasio se i atinski klub zvaničnim saopštenjem.

MN Press
Ergin Ataman

- Nažalost, još jednom smo, došavši do najkritičnije tačke u sezoni u Evroligi i uloživši veliki napor da se Panatinaikos vrati na najviše stepenice, bili svedoci "grube operacije" preuzete iz sećanja na "masakre" koje smo pretrpeli.

Ne želimo da verujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom sveta koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu uticati na profesionalnu košarku.

Nažalost, međutim, jučerašnje očigledne greške ne dozvoljavaju nam da pronađemo neki drugi razlog.

Sportsko polje nikada ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana i situacija kroz koje ljudi prolaze i da se košarka uvek drži podalje od svega ovoga.

Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku i radi, sa jednom mišlju - da se unapredi sport.

Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda i duže od nekih država. Na kraju pokažite dužno poštovanje i prestanite da potcenjujete proizvod - piše u saopštenju Panatinaikosa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike