Makabi pregazio Baskoniju, Duško i Vanja šansu vide protiv Virtusa!

16.04.2024

21:58

0

Autor: A. S.

A sunovrat Efesa niko ne može da zaustavi

Makabi pregazio Baskoniju, Duško i Vanja šansu vide protiv Virtusa!
Lorenco Braun na meču sa Virtusom/arhiva - Copyright Profimedia/Michele Nucci/IPA

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedom nad Baskonijom rezultatom 113:85, obezbedili su plasman u četvrtfinale Evrolige, u drugom meču plej-ina, Virtus iz Bolonje je nakon velike drame bio bolji od Anadolu Efesa sa 67:64.

Makabi je imao mnogo problema tokom ove sezone, a kao da to nije bilo dovoljno, već su uoči ovog meča trahovali da li će iz Izraela stići u Beograd na duel sa Baskonijom. Ipak, sport je ovog puta bio snažniji od politike, rata i novih napada, pa je "Ponos Izraela" stigao u srpsku prestonicu i Baskoniju nadigrao od uvodnog minuta.

Duško Ivanović nije uspeo da probudi svoju ekipu, koja je naspram sebe imala sjajno raspoloženog Lorenca Brauna. Prednost Makabija tokom većeg dela meča bila je dvocifrena, u pojedinim trenucima je iznosila i preko 20 poena, pa će posle ove pobede, Makabi sledeće nedelje igrati u četvrtfinalu Evrolige protiv Panatinaikosa.

Baskonija nije bez šanse da se dokopa naredne runde, ali će u petak morati da savlada Virtus iz Bolonje, koji je večeras bio bolji od Anadolu Efesa i to u jednom izjednačenom meču, koji je rešen u poslednjim minutima.

Pobednik tog duela, potom će igrati u četvrtfinalu protiv Real Madrida.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike