Legende Partizana se okupile, Mijailović podsetio na "jako lep datum posvećen jednoj istoriji Partizana"

16.04.2024

19:37

0

Autor: A. S.

Crno-beli obeležavaju svaki 16. april

Legende Partizana se okupile, Mijailović podsetio na "jako lep datum posvećen jednoj istoriji Partizana"
Partizan na otvaranju prodavnice - Copyright KK Partizan/Stefan Bogunović i Anđela Zebić

Dobro znaju svi kojima je crno-bela boja u srcu šta se dogodilo 16. aprila 1992. godine. Taj datum jedan je od onih zlatnim slovima upisan u istoriju Partizana, dan kada je pokorena Evroliga.

Uspeh košarkaša slavi se i dan danas, pa su crno-beli obeležili i 32 godine od trijumfa u Istanbulu. Ispisana je tada istorija kako Partizana, tako i ovog takmičenja, a sve to bilo je pod vođstvom tadašnjeg i sadašnjeg trenera crno-belih, Željka Obradovića.

Tada trenerski početnik, a danas najtrofejniji trener Evrope, imao je najmlađi tim sa prosekom od 21 godine, koji pritom zbog ratnog stanja u jugoslaviji, nije igrao pred svojim navijačima, već u sada već čuvenoj Fuenlabradi. 

Pobedu je doneo Aleksandar Đorđević, neverovatnom trojkom sa zvukom sirene i onim kultnim iz tv prenosa - vreme nije isteklo, oprostite što sam zaćutao za trenutak, reči koje je izgovorio Dragan Nikitović.

 

 

32 godine kasnije, crno-beli su u znak sećanja na legendarnu generaciju, otvorili tematski šop na severnoj strani stadiona Partizana, a svečanom otvaranju, prisustvovali su članovi legendarne generacije: Zoran Stevanović, Slaviša Koprivica, Mlađan Šilobad, Branko Sinđelić, Vladimir Dragutinović, ekonom Nikola Tomašević i trener Željko Obradović. Takođe, prisutni su bili i predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović, direktor Dule Karavesović i aktuelni zamenik kapitena, Danilo Anđušić. 

U ime kluba, okupljenim predstavnicima medija se obratio predsednik Partizana, Ostoja Mijailović: 

- Hvala što ste došli u ovolikom broju na svečano otvaranje. Za nas je ovo važan trenutak, kao što je važno da klub razvija sportske rezultate i sport jako je važno da razvija taj biznis deo da bi klub imao od čega da živi. Hteo bih da se zahvalim našem menadžmentu koji je dosta bio kreativan kada su u pitanje naši šopovi. Ovo je jako lep datum posvećen jednoj istoriji Partizana. Želim da kažem našim navijačima da će ovih šopova biti u budućnosti otvorenih i u dijaspori, razmišljamo da otvorimo šop i u Banjaluci, verovatno i u Austriji, u Beču. Radimo na tom projektu i ovo je postao jako važan deo prihoda našeg kluba. Mi smo prošle godine kada su u pitanju šopovi uvećali 200 puta prihod u odnosu na pre tri godine - istakao je predsednik crno-belih. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike