Sferopulos želeo Lesora, ali... Francuz progovorio o grčkom treneru i razlici između navijača Partizana i Crvene zvezde

16.04.2024

09:11

0

Iskreno o svemu

Sferopulos želeo Lesora, ali... Francuz progovorio o grčkom treneru i razlici između navijača Partizana i Crvene zvezde
Copyright MN Press

Centar Panatinaikosa, Matijas Lesor, gostovao je u sve popularnijem podkastu Čime Monekea gde je pričao o svojim počecima u Partizanu, ali  i kako je stigao u redove crno-belih. Francuz se dotakao i rivalstva Parnog valjka i Crvene zvezde koje je poznato širom Evrope.

MN Press
Matijas Lesor u dresu Partizana

 

- Da, počeo sam sezonu u Makabiju na dvomesečnom ugovoru. Partizan me je želeo još ranije, tokom leta. Igrao sam na Evropskom prvenstvu tada i rekao agentu da želim da sačekam evroligašku ponudu. Pre toga sam igrao u Evrokup sa Monakom i nisam želeo da se vraćam u to takmičenje. Iskočila je mogućnost za Makabi, Partizan je navaljivao ali sam hteo evroligašku šansu. Makabi mi je dao priliku na dva meseca da vidim gde sam. Mogao sam da ostanem tamo i celu sezonu jer se Žižić povredio. Ali kada se on oporavio, trener Sferopulos mi je rekao da mu se sviđam, da sam dobar igrač ali da imaju igrača pod ugovorom i da moraju to da poštuju.

Potom je objasnio kako je potpisao za Partizan…

- Partizan je i dalje zvao. Za mene je bila velika stvar. Nije samo da su me u septembru hteli zato što im je bio potreban centar već su me hteli i u decembru. Trener je želeo baš mene i video je nešto u meni. A znate kako trener poput Željka može da promeni karijere i živote igračima. Kada smo seli za sto, shvatio sam šta mi se nudi i da želim da igram za Željka i te lude navijače u Beogradu. Imali smo dobar tim sa Panterom i Ledejom i mislio sam da nema šanse da ne osvojiomo Evrokup i plasiramo se u Evroligu…

 

 

Kada si shvatio sa da imaš posebnu vezu sa Partizanom i njegovim navijačima?

- Sve je išlo korak po korak. Proradilo je na utakmici Kupa koju smo izgubili od Zvezde. A znate da je to jedini derbi u kojem su prisutni navijači oba kluba. Podeljeni su 50/50, igra se u Nišu i maloj hali sa dosta policije i obezbeđenja. Velika stvar za klub i navijače jer ako pobediš, onda slaviš i pred njihovom publikom. To je sa Srbe velike stvar. Ali, Zvezda nam je isprašila dupe, izgubili smo 20 razlike. Okrenuo sam se okolo i video kapitena kako plače, trenera koji plače i shvatio sam koliko je to važno za ljude. Pre sam igrao u Zvezdi, izgubio sam u Kupu i video sam da to nije ista emocija. Tada smo pozdravili navijače i otišli u svlačionice. A kada sam izgubio sa Partizanom, naši navijači su ostali na tribinama pola sata i pevali nam. Plakali su i pevali. Iako su bili povređeni u sebi, pružali su nam podršku. Večina navijača ti zviždi u takvim situacijama, govore ti kako ne poštuješ dres, kako se ne boriš… Partizanovi navijači nisu takvi. Svesni su poraza, razumeju te i ostaće uz tebe. Zato sam se zaljubio u njih. Tada smo kliknuli i shvatio sam da ne mogu da izneverim te ljude. Oni ti daju sve i bezrezervno te podržavaju.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike