Ovo može samo Partizan: Crno-beli četvrti najgledaniji tim na planeti, srpski gigant ispred Majamija, Lejkersa, Jokića i Denvera...

16.04.2024

08:35

0

Veliki uspeh Parnog valjka

Ovo može samo Partizan: Crno-beli četvrti najgledaniji tim na planeti, srpski gigant ispred Majamija, Lejkersa, Jokića i Denvera...
Navijači Partizana - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-in Evrolige, ali uprkos rezultatskom neuspehu imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, crno-beli su po jednom parametru najbolji u elitnom takmičenju.

Partizan je u Beogradskoj areni u proseku gledalo 19.916 navijača što je najviše u Evroligi, ali ova fascinantna brojka bila bi u samom vrhu i NBA lige. 

 

 

Prema podacima renomiranog ESPN-a o prosečnoj gledanosti u ovoj sezoni NBA lige, ispred Parnig valjka su samo Čikago Bulsi sa 20.624 navijača u proseku, zatim Dalas Maveriksi sa 20.217, dok su na trećem mestu Filadelfija Seventisiksersi koji su uz pomenuta dva tima jedini sa preko 20 hiljada. Embida i družinu je gledalo 20.217 navijača po meču.

Iza crno-belih su tako ostali Majami, Lejkersi, Seltiksi, kao i aktuelni šampioni Denver Nagetsi našeg Nikole Jokića što je još jedna potvrda onoga odličnog rada Partizana uprkos lošijem rezultatu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike