Zvezdin predsednik o blamaži u Istanbulu i Ivanovićevim promašajima prošlog leta: Nema šta da se pravdam!

15.04.2024

23:32

0

Autor: A. Š.

Nebojša Čović otvorio mnoge teme tokom gostovanja na Areni sport

Zvezdin predsednik o blamaži u Istanbulu i Ivanovićevim promašajima prošlog leta: Nema šta da se pravdam!
Nebojša Čović i Duško Ivanović - Copyright MN Press

Teških nekoliko dana je iza košarkaša, navijača i rukovodstva Crvene zvezde. Posle istorijskog poraza u Istanbulu od Anadolu Efesa, najubedljivijeg od kako se crveno-beli takmiče u Evroligi, Lazić i drugovi umalo su šokirali navijače na startu plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Ipak, posle velikog preokreta, izabranici Janisa Sferopulosa uspeli su doigravanje za regionalni tron da otvore pobedom protiv Studentskog centra, posle koje je na TV Arena sport u emisiji „U obruču“ gostovao prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

- Studentski centar je odigrao fenomenalan meč, sjajno ih je vodio trener, mislim da su mogli i do pobede, ali stvarno. Malo iskustvo, malo Zvezdin pristup i pritisak. Igralo se u Areni gde je bilo možda 2.000-3.000 hiljade navijača – kazao je Čović, pa se osvrnuo na debakl u Istanbulu.

- Imamo prednost domaćeg terena i moramo da ga odbranimo, to ne može samo od sebe, svi moramo da izvršavamo svoje zadatke. To je nešto što sam i ja večeras zamerio. Možda igrači jesu bili u šoku zbog meča u Istanbulu, gde je možda bila specifična priprema, jedan deo javnosti je to proglašavao nacionalnim pitanjem, da Zvezda mora da pobedi, dok je jedan deo pričao da Zvezda mora da izgubi. Dok sam ja tu, Zvezda nikad neće ići da izgubi. To nije prvi kiks koji je Zvezda imala, podsetiću na meč protiv Budućnosti, nismo mogli da se sastavimo ni sa loptom ni sa košem.

Otkrio je Čović i da je po povratku ekipe iz Turske bilo razgovora sa igračima.

- Uprava ne igra, igrači moraju da odrade svoj deo posla. Očekivao sam posle razgovora koji smo imali da će ući u meč sa Studentskim centrom sa drugačijim pristupom. To ne može ovako da funkcioniše, pomazio nas je Bog da pobedimo ovako kako smo pobedili, iako je u četvrtoj četvrtini igra bila na većem nivou. Ja kao predsednik preuzimam odgovornost za sve, i kada je dobro i kada je loše.

Osvrnuo se potom prvi čovek crveno-belih na prošlo leto i prelazni rok posle kojeg se među navijačima stvorila velika euforija nadanja u plasman u plej-of Evrolige. Ipak, kola su brzo krenula u pogrešnom smeru…

- Ko je mogao da zna da Šabaz neće biti taj. Vi ste u vašim podkastima rekli da to liči na Zvezdu. To je u Zvezdi radio Duško Ivanović, nema šta da se pravdam. Da sam hteo, nisam mogao. Duško je napravio određene greške, uvideo ih je brzo kad je počela sezona, ali je neke stvari i tada pogrešno procenjivao, mislio je da smo pogrešili sa Bolombojem. Nekakva netrpeljivost sa Nejpitrom se stvorila kada je Šabaz opravdano kasnio zbog porodičnog problema, to se kod Duška teže prima. Sve igrače smo doveli koje je on rekao. Ali kada nemate prvog pleja, sve vam se tumba. Treći plej, Jago, jer Teo je doveden da pomogne, Jago je u 90 odsto utakmica bio prvi plej.

Nastavio je Čović priču o neuspeloj saradnji sa Šabazom Nejpirom.

- Igrači su ga bodrili, svi su bili uz njega. Duško je fenomenalan trener i sjajan čovek. Janis je pokušao da napravi sa Šabazom nešto, ali nije išlo. Razmišljali smo čisto ekonomski, da mi podelimo to, da mi nosimo pola, a pola Armani. Nisam video da je i Mesina sa njim nešto uradilo. Ja sam mislio da smo pogodili sa prvim plejmejkerom, tako je bilo i u javnosti raspoloženje.

Nezaobilazna tema bio je i status Miloša Teodosića naredne sezone.

- Tačno je da nam Teodosić puno nedostaje, mi nijednu utakmicu u Evroligi nismo podelili bez Tea. Ja sam očekivao da on tako igra, on je formiran u FMP-u, ja njegov karakter znam, prijatelji smo, iskreno na njemu je ta odluka. Ja bih voleo da on ostane, bez obzira na to što ima godina koliko ima. Vi ne možete da očekujete da on igra 25 minuta. Vidite da u poslednje vreme ima napada na njega, u tome prednjače neki mediji. Mi nemamo šta da krijemo. Možda to nije uobičajeno za naš prostor, da ne krijemo finansije – kazao je Nebojša Čović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike