Mitrović bez komentara na povike navijača: Za jedno im ipak hvala!

16.04.2024

07:03

0

Autor: A. Š.

Jedan od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde stao pred novinare posle pobede protiv Studentskog centra

Mitrović bez komentara na povike navijača: Za jedno im ipak hvala!
Luka Mitrović - Copyright MN Press

Možda ne na način na koji je bilo očekivano, ali košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su počeli plej-of AdmiralBet ABA lige. Crveno-beli u Areni savladali Studentski centar, ali tek pošto su u neizvesnoj završnici uspeli da preokrenu minus 18 iz sredine trećeg kvartala.

Uprkos pobedi, deo navijača koji su se našli u najvećoj dvorani na Balkanu svoje nezadovoljstvo iskazao je skandiranjem Uprava napolje.

- Dobro, ne bih to da komentarišem. Hvala navijačima što su u nekim odlučujućim momentima bili glasni kada je u pitanju podrška ekipi. Iako nije bio veliki broj navijača za Arenu, osetila se podrška pred kraj meča kada smo lomili utakmicu - rekao je posle duela Luka Mitrović, uz kratak osvrt na to da li će odlučujuće mečeve u borbi za tron crveno-beli igrati u Pioniru:

- Kad igrate loše i kad gubite, uvek možete da nađete neki razlog za to. Da li je hala gde igrate, da li su koševi, da li su lopte, uvek može da se nađe razlog za lošu igru. Prave ekipe će da nađu način da pobede kako god da igraju.

Što se tiče samog duela sa Podgoričanima, Mitrović je naglasio značaj pobede.

- Ušli smo veoma nervozno u meč, u ovakvim kada promašujete mnogo otvorenih šuteva na početku, poljulja se samopouzdanje, unese se neka nervoza na tribine, na teren i to se onako prenosi poprilično zarazno. Sa druge strane Studentski centar je ekipa koja je veoma dobro trenirana i koja zna kako dobro da igra taktički i veoma dobro potkovana, kažnjavali su svaku našu grešku – rekao je srpski reprezentativac, dodavši:

- Nisu slučajno osvojili Super kup AdmiralBet ABA lige i domaći kup. Već drugu godinu zaredom se nalaze u plej-ofu regionalnog takmičnja, zaista imamo samo reči hvale za njih. Mi smo uspeli na kraju četvrte četvrtine da ubacimo neke šuteve spolja što nam je najviše falilo. Imali smo neku želju i energiju u odbrani, ali jako je teško braniti protivničku ekipu 30-40 minuta ako nemate učinak u napadu.

Naredni meč Zvezda i Studenti igraju sledećeg ponedeljka u dvorani „Morača“.

- Definitivno će nam biti lakše, kažem, kada odlazite sa 1-0 na gostujući teren, drugačije nego kada nemate više prava na kiks. Sa druge strane, verujem da će njima dosta teže biti da igraju taj meč znajući da su imali dobijenu utakmicu ovde i meč na svom terenu za prolazak dalje. Tako da, definitivno se sada ta težina prebacuje na drugu stranu – kazao je Luka Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike