Kakva luda pobeda Zvezde: Posle drame crveno-beli slavili protiv Studentskog centra!

15.04.2024

20:01

0

Izabranici Janisa Sferopulosa teško do pobede u prvom meču plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Kakva luda pobeda Zvezde: Posle drame crveno-beli slavili protiv Studentskog centra!
Copyright MN Press

Kakva luda pobeda Crvene zvezde, u prvom meču plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Studentskog centra sa 83:81 (15:21,15:19, 19:24, 34:17).

Crveno-beli, slobodno se može reći da su srećno stigli do trijumfa, gubili su skoro čitavu utakmicu, gosti imali šut za pobedu, ali na kraju radovali su se domaćini, iako nisu odigrali dobru utakmicu. 

Definitivno, ovo nije put kojim se osvaja titulu u regionalnom takmičenju, jednostavno Zvezda nije ličila na ekipu koja pretneduje na tako visok plasman.

Do pobede su stigli individulanim kvalitetima Nedovića, Teodosića, i odličnog Davidovca, i to kad se lomio rezultat.

Gosti su odigrali hrabru utakmicu, bez bele zastavice su stigli u Areni, i bukvalno vodili do dva minuta pre kraja, ali nisu uspeli da zadrže takav visok stepen igre i do samog kraja.

Što se tiče samog meča, gosti su od početka meča pokazali gard, ušli totalno rasterećeni u duel, a najbolji pokazatelj da su u jednom trenutku imali i plus 18, ali to nisu tu prednost nisu uspeli da izdrže do kraja.

Jednostavno im je ponestalo snage, to su videli izabranici Janisa Sferpulosa, pogodili važne poene, i na kraju stigli do vođstva u plej-of seriji sa 1:0.

Najzaslužniji za trijumf crveno-belih bio je Miloš Teodosić sa 17, pratili su ga Mitrović sa 14, dok su Nedović i Davidovac ubacili 13 poena.

U poraženom timu izdvojili su se Ivišić sa 14, i Bogavac sa 11 koševa.

Sledeći meč ove dve ekipe zakazan je za sledeći ponedeljak 22. aprila u Podgorici.

 

Blog uživo:

 

 

40. minut - Kraj, Zvezda pobedila sa 83:81.

39. minut - Kakav preokret Zvezde, dolazi u vođstvo (80:77). Ludnica u Areni, domaćini sada sve bliži pobedi.

37. minut - Zvezda se totalno vratila u meč, spustila na minus tri. Da li je na pomolu totalni preokret. Gosti totalno stali, domaćini napokon proradili, igraju agresivnije i rezultat je odmah došao (74:71). 

35. minut - Napokon Zvezda počela da igra kako je trebalo od početka, uspeli su da smanje na minus sedam (66:59). Publika na nogama očekuje preokret, odlična energija i rezultat odmah dolazi. 

32. minut - Crveno-beli su krenuli na sve ili ništa, i polako smanjuju prednost. Napravili su seriju 5:0 i sada imaju minus 10 (64:54). Možda nas očekuje zanimljiva završnica. Publika u Areni se nada upravo tome. 

Počinje poslednja četvrtina:

30. mimut - Šta reći, Zvezda se muči, nikako da se spusti ispod deset. Nema dileme da će crveno-beli u poslednjih deset minuta sve da urade kako bi stigli do velikog preokreta. Ali, bez obzira kako se završi ova utakmica, domaćini su totalno razočarali (64:59).

26. minut - Crveno-beli nikako da se priključe, i u nastavku prave mnogo grešaka, a to koristi Studentski centar, koji sve vreme vodi, i pravo će biti čudo da domaćini naprave totalni preokret (58:44).

24. minut - Ovo niko nije očekivao, crveno-beli jednostavno ne liče na ekipu koja želi da vrati prsten u svoje redove. Gosti se raspucali i prednost je preko deset (56:42).

22. minut - Kakav početak drugog poluvremena, raspucali se igrači obe ekipe, za dva minuta je postignuto čak četiri trojke, jedna Zvezde i tri Studentskog. U totalnom kanalu su crveno-beli, ne znajmu šta ih snašlo. Gosti imaju do sada najveću prednost plus 16 (53:37). 

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Nije moglo gore, taman su se približili, a onda u nekoliko sekundi katastrofalne greške domaćina, to su gosti iskoristili i na poluvreme idu sa plus 10 (40:30). Crveno-beli nemaju energije, dosta izgubljenih lopti (10). Jednostavno ne liče na ekipu koja pretenduje za prsten u ABA ligi.

18. minut - Još jedno loše prvo poluvreme Zvezde, jednostavno nikako ne mogu da uđu u rezultatski egal. Definitivno ovo nije igra koju očekuju navijači. Očigledno da je poraz od Efesa i psihički uticao na crveno-bele (35:29). 

16. minut - Čini se da su crveno-beli počeli da igraju malo bolje, pogodili tri trojke, ali imaju problem u defanzivi. Gosti i dalje održavaju prednost (33:27).

14. minut - Zvezda sve više tone, gosti iz Podgorice povećavaju razliku. Do sada najveća 26:17. Očigledno da su domaćini u lošem ritmu, ne izgleda dobro, trener Sferopulos odmah traži tajm aut, da trgne ekipu.

12. minut - Zvezda nikako da uđe u ritam, gosti to iskoriste i u Areni vode plus šest (23:17). Crveno-beli nikako nemaju rešenje za agresivnu igru Studentskog. 

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Katastraofalna prva četvrtina Zvezde, dosta grešaka, loš procenat šuta, i nije ni čudo što gube posle prvih deset minuta. Sa druge strane, gosti igraju hrabro i bez predrsauda prema protivniku su ušli u ovaj duel (21:15).

8. minut - Gosti održavaju prednost, dok domaaći igrači nikako da uđu u svoj ritam, što Studentski centar oberučke koristi (17:13).

6. minut - Ulaskom Teodosića, i Zvezde je krenula bolje, sa dve asistencije je podigao na noge publiku, i time pokazao koliko znači za domaću ekipu. Ipak, gosti i dalje imaju prednost 11:5.

4. minut - Šta se ovo dešava sa Zvezdom, za četiri minuta postigli samo jedan poena, i to sa slobodnih bacanja. Neverovatno, Studentski centar i nije čudo što ima plus sedam (8:1).

2. minut - Dosta nervozno se krenulo u ovom meču, grešaka sa obe strane, i nije čudo što je rezultat trenutno 2:1 za goste iz Podgorice. Čini se da je mnogo lošije krenula Zvezde, a trener Sferopulos motiviše svoje igrače. 

Počinje utakmica:

Petorka Zvezde: Nedović, Hanga, Mitrović, Gedraitis, Bolomboj.

Trener Studentskog centra Dejan Jakare nema pozitivan skor sa crveno-belima u ovoj sezoni, s obzirom da je poražena u oba prethodna meča.

- Očekujem da odigramo bolju utakmicu, nego što je to bio slučaj pre nekoliko dana u Beogradu, u regularnom delu sezone. Mislim da tada nismo odgovorili fizički kako je trebalo. Ima dosta prostora da naučimo iz naših grešaka. Znamo protiv kakve ekipe igramo. Ne treba mnogo trošiti reči o sastavu Zvezde. Biće teška utakmica, ali mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo - rekao je košarkaš Podgoričana, Luka Bogavac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike