Sferopulos ponosan na karakter i srce igrača: Odbijaju da izgube i bore se do kraja!

15.04.2024

21:09

0

Autor: A. Š.

Strateg crveno-belih posle dramatične pobede protiv Studentskog centra analizirao razloge zbog kojih su gosti u jednom trenutku imali i plus 18

Sferopulos ponosan na karakter i srce igrača: Odbijaju da izgube i bore se do kraja!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Zvezda je trijumfalno otvorila doigravanje za tron AdmiralBet ABA lige. U beogradskoj Areni, teže nego što je bilo ko mogao i da očekuje, crveno-beli su u dramatičnom finišu uspeli sa savladaju Studentski centar iako su u trećoj četvrtini gubili i 18 razlike.

- Ovo je plej-of utakmica. Vodimo 1:0, to je najvažnije. Nismo imali dobra meč, ali osim utakmice i igre, vrlo je bitan karakter koji su igrači pokazali. Karakter i srce da se vrate iz -18, iz loše utakmice i pobede. Želim da im čestitam – kazao je posle meča trener Zvezde Janis Sferopulos, pa dodao:

- Studentski centar je dobar tim, ne dozvoljavaju unutrašnje poene, dozvoljavaju mnogo šuteva. Promašivali smo mnogo, posebno u prvom poluvremenu, izgubili smo 11 lopti u prvom delu. Iz naše nervoze.

Još jednom je na konferenciji za medije Zvezdin strateg pričao o karakteru svojih igrača…

- Mislim da je ono što smo uradili u poslednjih 15 minuta, kada smo se polako vratili u meč, pokazalo da naši igrači odbijaju da izgube i da se bore do kraja. Idemo dalje, imamo tešku utakmicu u Podgorici za nedelju dana.

Priznao je grčki strateg da njegovom timu nije bilo lako da se vrati posle nedavnog poraza od Anadolu Efesa, najubedljivijeg koji je Zvezda pretrpela u istoriji svog takmičenja u Evroligi.

- Sigurno je da imamo kvalitet. To je očigledno. Rekao sam, nismo igrali dobro i moramo da igramo bolje. Ponavljam, ovo je tim koji dozvoljava šut, ako pogodite, "ubijate" ih 30 poena, ako ne, imate problem. Nervozni ste ako promašite, jedan, drugi, treći put – kazao je Janis Sferopulos.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike