Obradovićeva priča o čoveku iz Izmira, obostranoj ljubavi i tome kako su Partizanove utakmice više od košarke

12.04.2024

23:15

0

Autor: P.K.

"Kada sam pre tri godine došao, nisam mogao ni da sanjam..."

Obradovićeva priča o čoveku iz Izmira, obostranoj ljubavi i tome kako su Partizanove utakmice više od košarke
Željko Obradović - Copyright MN Press

Pobedom je Partizan završio takmičenje u Evroligi ove sezone, drugu godinu uzastopno bio je najgledaniji tim u takmičenju i opet je Arena bila puna.

Žal zbog rezultata ostaje, niko ne krije da je ovo rezultatski neuspeh, ali jedna stvar posebno raduje Željka Obradovića:

- Ja ne mogu da ne pomenem ono što u ovoj hali stalno doživljavam. Utakmica bez takmičarskog značaja, da dođe 19.000 ljudi, znači nam mnogo. Nadam se da će nastaviti da nas podržavaju i u plej-ofu.

Utakmice Partizana u Evroligi odavno su više od toga, već su postale pravi događaj. Pre meča je odigran susret veterana, pa su ti veterani ostali u hali i gledali meč, a kad je Obradović čuo da je na meču bila i Trejsi, supruga Matijasa Lesora sa njihovom decom, usta su mu se iskrivila u osmeh.

- To su neverovatne stvari. Mislim da su Partizanove utakmice prevazišle samo košarku. Ovo je neverovatno i ne može da se vidi u Arenama i halama u Evropi. Prave i drugi navijači atmosferu, naravno, ali Partizanovi su najbolji i to će vam reći svako. Ja sam danas sreo navijača Karšijake koji živi u Izmiru. Pitao sam ga da li je došao da gleda Partizan iz Izmira, a on mi je rekao da je na početku sezone kupio kartu za ovu utakmicu, Partizan - Valensija, poslednju u Evroligi. A da ne pričam za navalu za karte, koliko je tu poziva i svega. I naravno da mi pokušavamo da pomognemo ljudima iz bilo koje zemlje. Utakmice Partizana više nisu samo košarkaške utakmice, već nešto što je neverovatno. Dolazi mnogo ljudi i mislim da benefite toga osećaju i grad i država. Pretpostavljam da smo predstavljali Grad i Srbiju najbolje moguće. Lično sam ponosan što sam ovde gde smo.

Dodatna pitanja mu nije trebalo postavljati:

- Pre tri godine sam rekao da je glavni cilj da Partizan bude stalni član elite. Tada nisam mogao ni da pretpostavim da ćemo mi da doživimo ovo što doživljavamo. Da ćemo stalno da imamo ispunjenu halu i da će to da dođe na taj nivo da dolaze ljude iz celog sveta, ne samo Evrope. Najvažnije je da smo stvorili novu generaciju navijača. Vi (mediji) ste svedoci koliko nas dece sa roditeljima čeka posle dvorane da se slikaju. Nama je i dužnost i obaveza, ali i čast i zadovoljstvo da im izađemo u susret. . Nadam se da ćemo imati priliku da nastavimo da to radimo i u budućnosti, da ovakvu sliku iz Beograda… Treba da se nastavi tako i dok god postoji ova obostrana ljubav, ja ću biti srećan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike