Obradović po običaju direktno u centar: Jasno je da smo sami sebe izbacili iz Top 8!

12.04.2024

22:58

0

Autor: G. F.

Trener košarkaša Partizana naglasio da i dalje veruje u svoj tim, iako primarni cilj nije ispunjen

Obradović po običaju direktno u centar: Jasno je da smo sami sebe izbacili iz Top 8!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Pobeda za kraj Evrolige, sigurno raniji nego što su svi očekivali. Valensija je sa novim trenerom pala u paklu Arene, crno-beli navijači još jednom su postali deo istorije elitnog takmičenja...

A trener Partizana Željko Obradović izneo je svoja razmišljanja nakon završetka "druženja sa Evropom" za ovu godinu.

- Poslednja utakmica. Promenili su trenera i zaigrali su dobro u ACB ligi. Bila je teška utakmica, igrali su sa 12 igrača, u visokom tempu, ali smo našli načina da kontrolišemo utakmicu u drugom poluvremenu.

Odgovorio je strateg crno-belih i na nezgodno pitanje šta je to nedostajalo da bi njegov tim stigao do plej-ofa.

- Za neku veliku analizu bilo je potrebno vreme. Jasno je da smo sami sebe izbacili iz pozicije da se borimo ne za top 10, nego za top 8. Imali smo velike šanse, kada se vrati film koliko dobijenih izgubili. Najveća odgovornost je na meni kao na treneru. Biće vremena za analizu. Imali smo fenomenalnu priliku. Ja ne mogu, a da ne pomenem ono što u ovoj hali stalno doživljavam. Utakmica bez takmičarskog značaja, da dođe 19.000 ljudi, znači nam mnogo. Nadam se da će nastaviti da nas podržavaju i u plej-ofu.

Večeras je Džejlin Smit bio jedan od najboljih na parketu...

- Trenira i ponaša se dobro na treningu. Rekao sam mu pred svima da mu je ponašanje bilo vrhunsko. Digao se, radi na pravi način. Nema sumnje da je neko ko će biti bitan igrač u ovom periodu.

Nije se moglo izbeći pitanje o Danteu Eksumu i Matijasu Lesoru, odnosno da li bi stvari bile drugačije da su njih dvojica ostali u Partizanu.

- Vraćati se na nešto da smo imali ovo ili ono. Imali smo ovaj tim, verujemo u njega i dalje verujemo. Imali smo mnogo dobijenih utakmica, koje se lako privode nivou, a mi smo ih izgubili. Primarni cilj je bio Top 8, nemam problem da kažem to, treba duboka analiza da vidimo gde smo i šta smo. Ali, plej-of je jako važan, već u sredu igramo protiv tima koji nas je već pobedio i mislim samo na to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike